به گزارش یزدفردا: استاندار کرمان از توافق با شرکت گلگهر برای مشارکت در نهضت مدرسهسازی خبر داد و گفت: با برگزاری جلسات و انجام هماهنگیهای لازم، مقرر شد مدل همکاری با شرکت گلگهر به عنوان الگوی موفق، با شرکتهای ملی مس، گهرزمین، خودروسازان استان و پنج بنگاه اقتصادی بزرگ دیگر استان نیز دنبال شود.
وی افزود: در این راستا، مقرر شد مذاکراتی با شرکت ملی صنایع مس ایران و مجمع خیرین مدرسهساز استان صورت گیرد تا با الگوبرداری از تجربه موفق استان آذربایجان شرقی و با همراهی مجمع خیرین، اقدامات اجرایی آغاز شود.
استاندار کرمان با تأکید بر نقش مؤثر مشارکت بنگاههای اقتصادی در توسعه زیرساختهای آموزشی گفت: این مشارکتها گام بلندی در راستای توسعه فضاهای آموزشی استان خواهد بود.
وی افزود: امیدواریم با تحقق توافق و همکاری میان شرکت ملی صنایع مس ایران، مجمع خیرین مدرسهساز استان، آموزشوپرورش و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، شاهد تحولی چشمگیر در حوزه فضاهای آموزشی استان باشیم.
در این نشست یحیی محمدزاده، نماینده حوزه مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی صنایع مس ایران، از تصمیم این شرکت برای اختصاص بخشی از اعتبارات مسئولیت اجتماعی به امر مدرسهسازی خبر داد.
وی با اشاره به جلسهای با حضور استاندار کرمان برای هماهنگی و اجرای این طرح گفت: توافق شد این اعتبارات در اختیار مجمع خیرین مدرسهساز استان قرار گیرد تا با مشارکت خیرین و اضافه کردن حتی مبالغ اندک، منابع تجمیعشده بهطور کامل صرف احداث و توسعه مدارس شود. همچنین آموزشوپرورش و سازمان نوسازی مدارس در انتخاب محل پروژهها، طراحی، نظارت فنی و تهیه صورتوضعیتها همکاری خواهند داشت.
محمدزاده با بیان اینکه این اقدامات فقط محدود به استان کرمان نیست، افزود: در استان آذربایجان شرقی نیز توافق مشابهی با همراهی خیرین انجام شده است و تفاهمنامه همکاری در کرمان نیز طی جلسهای با حضور وزیر آموزشوپرورش نهایی خواهد شد.»
وی گفت: چهار شهرستان هدف این طرح شامل رابر، بردسیر و شهربابک در استان کرمان، یک شهرستان در آذربایجان شرقی و مناطقی از سیستان و بلوچستان است. از هشت محور پیشنهادی، شش محور مورد تأیید هیأتمدیره شرکت ملی مس قرار گرفته که شامل تکمیل و توسعه فضاهای آموزشی، جذب بازماندگان از تحصیل، احداث چهار هنرستان فنی و مهارتی، توسعه فضاهای ورزشی، حمایت از طرحهای سلامت اجتماعی و بهداشت، محرومیتزدایی، و همچنین توسعه فضای سبز و مراتع میشود.
وی در ادامه گفت: برای حوزه آموزشوپرورش سه راهکار مطرح شد که یکی از مهمترین آنها، استفاده از ظرفیت خیرین است. در همین راستا، صورتجلسهای با امضای مدیرکل آموزشوپرورش، مدیر نوسازی مدارس، مجمع خیرین، استاندار و معاونان تهیه شد.»
در ادامه این نشست، مدیرکل آموزشوپرورش استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر، بیش از ۲۲۰۰ کلاس با بیش از ۳۵ دانشآموز و ۱۶۲۱ کلاس با بیش از ۴۰ دانشآموز در استان داریم؛ تنها در شهر کرمان، ۷۰۰ کلاس با تراکم بالای ۴۰ دانشآموز وجود دارد.
وی با بیان اینکه کرمان یکی از نابرابرترین استانها از نظر شاخصهای آموزشی است اظهار داشت: سرانه فضای آموزشی ۴.۲ مترمربع برای هر دانشآموز است، درحالیکه استاندارد جهانی ۸.۳ مترمربع است.
فرحبخش همچنین با اشاره به کمبود ظرفیت در هنرستانها افزود: در حالیکه صنایع بسیاری در استان فعال هستند، تنها ۴۷ درصد از نظام آموزشی ما به حوزه فنی و حرفهای اختصاص دارد و این شاخص باید بهطور جدی تغییر کند.
وی در ادامه به همکاری با شرکت گلگهر نیز اشاره شد: در توافق با گلگهر مقرر شد دو هنرستان با متراژ مجموعاً ۱۰ هزار مترمربع احداث شود؛ یکی در سیرجان و دیگری در شهر کرمان. همچنین ۶۰ کلاس درس در شهر کرمان و ۴۰ کلاس دیگر در سیرجان با اولویت تکمیل مدارس نیمهتمام ساخته خواهد شد.
در پایان این نشست تأکید شد که این طرح در قالب اجرای نهضت مردمی مدرسهسازی، که مورد تأکید ریاست جمهوری است، انجام خواهد شد.
در ابن جلسه، موضوعاتی همچون نحوه تأمین مالی، تخصیص منابع از سوی مجمع خیرین، اعلام نیاز از سوی آموزشوپرورش و نظارت فنی توسط سازمان نوسازی مدارس بررسی و مورد توافق قرار گرفت.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 27,ژوئیه,2025