در پی انتشار اسامی برخی افراد برای مناظره‌های نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در برخی خبرگزاری‌ها، روابط عمومی صدا‌و‌سیما اعلام کرد تاکنون فرد خاصی برای اجرای مناظره‌های انتخاباتی تعیین نشده است.


ایسنا نوشت: سیدتقی سهرابی مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما با تکذیب خبر تعیین مجری مناظره‌های انتخاباتی اظهار کرد: «نام مجری مناظره‌های انتخاباتی تا لحظه آخر اجرای مناظره‌ها مشخص نمی‌شود.»

او افزود: «نام مجری این برنامه تا اندازه‌ای محرمانه است که شاید حتی مردم در روز دیدن اولین مناظره انتخاباتی با نام وی آشنا شوند و حتی اسم این مجری را خود من که عضو ستاد انتخابات صدا‌و‌سیما هستم، نیز نمی‌دانم.»

مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا‌و‌سیما همچنین درباره نحوه انتخاب این مجری تاکید کرد: «مجری مناظره‌ها از بین افراد مطلع، صاحب‌نظر و توانمند و توسط ستاد انتخابات ریاست جمهوری انتخاب و معرفی می‌شود.»

نحوه برگزاری مناظره‌ های انتخاباتی کاندیداها

 
رییس سازمان صداوسیما در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: اگر مناظره‌ای در زمان برگزاری انتخابات بین کاندیدا‌ها برگزار شود، حتما زنده خواهد بود و غیر زنده نیست.

 سید عزت‌الله ضرغامی همچنین خاطرنشان کرد: ان‌شاالله بعد از اینکه شورای نگهبان نظر نهایی خود را در ارتباط با تایید کاندیدا‌ها اعلام کرد، صدا و سیما برنامه دقیق‌تر مناظرات انتخاباتی و دیگر برنامه‌هایش درباره انتخابات را اعلام خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه در حال حاضر بسته‌های خبری از سوی صدا و سیما پخش می‌شود و برخی طرفداران کاندیدا‌ها معتقدند صدا و سیما در این ارتباط به صورت عادلانه این اقدام را انجام نمی‌دهد و برخی از کاندیدا‌ها را تخریب می‌کند؟ گفت‌: سیاست رسانه ملی به هیچ وجه تخریب کسی نیست و در برنامه‌هایی که تاکنون داشته‌ایم سعی کرده‌ایم که این موضوع را رعایت کنیم و تخریب هیچ کاندیدا‌یی را دنبال نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: بمانند دو سه سال قبل برای پرشور شدن انتخابات پیشرو، از مجموع افراد شاخصی که ثبت‌نام کرده‌اند برنامه‌های مختصری را پخش کرده‌ایم؛ چرا که تا پیش از آغاز تبلیغات منع قانونی وجود ندارد و در این بسته‌های خبری سعی کردیم که نقطه نظرات و دیدگاه‌های آنها را اعلام کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: بعد از اعلام نام رسمی کاندیدا‌ها و تایید آنها از سوی شورای نگهبان، صدا وسیما برنامه‌های خوبی درباره‌ی هر کدام از کاندیدا‌ها خواهد داشت. در این رابطه با حضور نمایندگان آنها براساس شماره در ارتباط نحوه پخش آن قرعه‌کشی می‌شود و جدول زمان‌بندی برنامه‌های نامزد‌ها برای پخش در صدا و سیما مشخص می‌شود.

رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به این پرسش که صدا و سیما چه برنامه‌ای دارد تا حوادثی که در مناظره‌های انتخاباتی سال 88 رخ داد بار دیگر تکرار نشود؟ گفت:‌ آیین نامه مربوط به چگونگی برگزاری مناظرات و برنامه تبلیغاتی رسانه ملی در ارتباط با انتخابات آماده شده است و در کمیته تبلیغات مستقر وزارت کشور به تصویب می‌رسد و بر اساس آن عمل خواهد شد.



اظهارات ضرغامی در مورد مناظره‌ها و پارازیت

 
رییس سازمان صدا و سیما از برگزاری مناظره‌های عادلانه در جریان انتخابات خبر داد.

به گزارش ایسنا، سیدعزت‌اله ضرغامی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران همچنین اظهار کرد: نیمی از بودجه صدا و سیما از طریق تبلیغات تامین می‌شود.وی همچنین بر باز بودن فضای رسانه ملی تاکید کرد.ضرغامی در ادامه از پخش فیلم‌های سینمایی ایران از تلویزیون هم صحبت کرد و گفت: همین 10 درصد فیلم ایرانی را که پخش می‌کنیم بیشترین مشکل پخش دارند. راه‌اندازی شبکه گردشگری، افتتاح رسمی شبکه سلامت و قطع شبکه‌های ایرانی از دیگر محورهای سخنان رییس سازمان صدا و سیما بود.

ضرغامی در پاسخ به پرسش درباره مناظرات انتخاباتی توضیح داد: برای برنامه‌های تبلیغاتی،مجموعه‌های جالب، پربیننده و عادلانه‌ای برای همه نامزدهای انتخاباتی در نظر گرفته‌ایم و در حال حاضر ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما آخرین بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و پس از اینکه این مجموعه به تصویب سازمان رسید باید در مقطع انتخابات نیز در شورای تبلیغ انتخابات که دستگاه‌های دیگر بیشتری از قانون عضو آن هستند به تصویب برسد.

او ادامه داد: گفت‌وگوهای دوجانبه، چه بین نامزدهای انتخاباتی و چه طرفداران و نمایندگان آن‌ها که در سال‌های پیش هم تجربه شده و همیشه از برنامه‌های پربیننده ما بوده را باید دوباره پخش کنیم و با استفاده از تجربیات قبلی سازمان و آسیب‌شناسی‌ای که در مورد این مناظرات انجام دادیم می‌توانیم طرح مناسب‌تری را ارائه دهیم تا با کمترین اشکال بیشترین فضای مثبت را هم به لحاظ مشارکت بالاتر و هم به لحاظ معرفی برنامه‌های نامزدها در مقطع انتخابات ارائه دهیم.

رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به اینکه آیا باز هم «دکتر پورحسین» اجرای مناظره‌ها را بر عهده می‌گیرد، گفت: آقای پورحسین همیشه سابقه خوبی در سازمان دارند اما باید بببنیم که چه می‌شود. متناسب با نوع برنامه شاید لازم باشد مجری دیگری برای مناظره‌ها انتخاب شود. اما آقای پورحسین هم همیشه شایستگی انجام چنین کارهایی را داشته‌اند.ضرغامی در واکنش به این پرسش ایسنا که آیا در جریان انتخابات فضای تلویزیون بازتر می‌شود تا شاهد حضور چهره‌هایی باشیم که کمتر در تلویزیون دیده‌ایم؟ تاکید کرد: فضای تلویزیون همیشه باز است.

***

ضرغامی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تبلیغات تلویزیونی این روزها، توضیح داد: سازمان صدا و سیما نیمی از اعتباراتی را که برای اداره‌اش نیاز دارد از طریق درآمدهای بازرگانی به دست می‌آورد. من فکر می‌کنم هیچ دستگاهی این توانمندی را ندارد که بخش بزرگی از بودجه خود را که بالغ بر 600 تا 700 میلیارد تومان می‌شود از طریق درآمدهای خود کسب کند اما همین قدر هم که باید از طریق درآمدهای خود کسب کند تبلیغات مجانی انجام می‌دهد. مثلا تبلیغات بسیاری از نهادهای تبلیغی و دینی هم در همان باکس تبلیغات بازرگانی و در ساعات پربیننده به همان میزان مجانی پخش می‌شود. با این حال کسب درآمدی در این سطح کار بالایی است.

او ادامه داد: تقریبا بالغ بر چند صد میلیارد تبلیغ را هم به خاطر ضوابط نظارتی‌ای که داریم پخش نمی‌کنیم. مثلا تبلیغات خیلی از کالاهایی که در کشور تولید می‌شوند و یا خدماتی که انجام می‌شود و البته ممکن است بخشی از آنها مربوط به شرکت‌های داخلی و خارجی باشند را به خاطر ضوابطی که داریم پخش نمی‌کنیم. ما طبق ضوابط خودمان چهارچوب‌هایی داریم . مثلااگر یک کالا از وزارت بهداشت و درمان پروانه می‌گیرد، آرم استاندارد و مجوزهای کلی و قانونی دارد مشمول برخی از بندهای نظارتی ما نمی‌شود.

***

رییس سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از گفت‌وگویش با خبرنگاران اعلام کرد که هنوز فرصت نکرده فیلم «یک خانواده محترم» را ببیند. او بر همین اساس در باره بحث نظارت بر فیلم‌های تلویزیونی شبکه‌های مختلف که تولیدات سالانه زیادی دارند، گفت: حدود 900 تله‌فیلم توسط صدا و سیما تولید و پخش شده که هیچ مشکل نظارتی ندارند و اگر این تعداد را با تولیدات سینمایی مقایسه کنید که شاید حدود 10 درصد از آن‌ها را پخش می‌کنیم بیشترین اشکالی که دستگاه‌های نظارتی از ما می‌گیرند متعلق به همان 10 درصد از سینمای ایران است. بنابراین ضوابط پخش در صدا و سیما بسیار دقیق است و اگر هم یک کار تولیدی در روند تولیدش مشکل داشته باشد حتما باید اصلاح شود.

***

رییس رسانه ملی درباره اقدامات جمهوری اسلامی در واکنش به ارسال پارازیت به شبکه‌های ایرانی توضیح داد:ده‌ها اقدام ایذایی توسط استکبار در حوزه سیگنال‌رسانی سازمان صدا و سیما انجام گرفته است که برخی از آن‌ها مانند اتفاق اخیر خلاف، همه ضوابط حقوقی و حرفه‌ای بودند که شبکه‌های جمهوری اسلامی از روی ماهواره‌هایی که با ما قرارداد داشتند به صورت یک جانبه حذف شدند.

او ادامه داد: بعضی از شرکت‌های ماهواره‌ای در طول ماه‌های گذشته قراردادهایشان را با ما کنسل کرده و اجازه تمدید ندادند. از ناحیه‌های مختلف از طرف کشورهای مختلف بر روی شبکه‌های برون‌مرزی ما پارازیت‌های بسیار قدرتمند ارسال می‌شود به طوری که برخی از این شبکه‌ها در کشورهای همسایه قابل دریافت نیست. ما این شبکه‌ها را شناسایی کرده‌ایم و محل تقریبی پارازیت‌ها را هم می‌دانیم. به سازمان‌های بین‌المللی هم شکایت کرده‌ایم. با امکاناتی که آن‌ها در اختیار دارند می‌توانند محل دقیق ارسال پارازیت‌های مزاحم شبکه‌های جمهوری اسلامی را معرفی کنند. ولی متاسفانه چون همه آن‌ها یک هدف را تعقیب می‌کنند هیچگونه همکاری‌ای در این خصوص نکرده‌اند اما ما شکایت خود را به مجامع عمومی اعلام کرده‌ایم.

ضرغامی سپس با اشاره به ماهواره‌های جایگزین گفت: ما امروزه از ماهواره‌های متعدد استفاده می‌کنیم در نتیجه اگر ماهواره‌ای دچار مشکل شود حوزه‌های دیگر آن را پوشش می‌دهند. در ارتباط با ماهواره «هاتبرد» هم جایگزین ماهواره‌ای در نظر گرفته شده که مخاطبان آرام آرام در مناطق مختلف با این ماهواره آشنا می‌شوند و می‌توانند شبکه را پیدا کرده و استفاده کنند. همچنین در حوزه فضای مجازی و اینترنت هم اقدامات دیگری انجام گرفته که فکر می‌کنیم با توجه به اینکه در برخی از کشورها سیستم‌های اینترنتی و استفاده از «آی. پی» از حوزه فضای مجازی برای شبکه‌های تلویزیونی بهره‌برداری زیادی می‌شود و تقویتی که ما در این حوزه کرده‌ایم استفاده از شبکه‌های ما مقدور خواهد بود.

راه‌اندازی شبکه‌های جدید پرسش دیگر خبرنگاران بود که ضرغامی در حاشیه اجلاس فناوری به آن پاسخ داد.او گفت: فعلا همت معاونت سیما و راه‌اندازی شبکه سلامت است که دوره آزمایشی خود را سپری می‌کند و بعد از رفع اشکالات رسما افتتاح خواهد شد. شبکه‌های موضوعی دیگری نیز در دستور راه‌اندازی قرار دارند.

ضرغامی درباره شبکه گردشگری هم توضیح داد: «شبکه شما» که یک شبکه مراکز استان‌ها است که تا حدود زیادی به گردشگری مربوط می‌شود البته اخیرا گفت‌وگوهایی با معاون رییس‌جمهور در این حوزه داشته‌ایم و ممکن است در آینده توقعاتی داشته باشیم که با سازماندهی بیشتری این شبکه را به شبکه گردشگری کشور تبدیل کنیم.

او ادامه داد: در حال حاضر بخش زیادی از این کار در حد وظیفه ذاتی سازمان در حال انجام است ولی مذاکرات صورت گرفته و اگر بتواند طی روزهای آیندده به نتیجه عملی و قرارداد رسمی بینجامد، اعلام می‌شود تا «شبکه شما» در یک چارچوب جدید فعالیت کند.ضرغامی در پایان سخنانش از عملکرد فنی سازمان اظهار رضایت کرد و خودکفایی آن را در سطح جهان بی‌نظیر دانست.

مناظره‌های انتخاباتی با روند کامل برگزار شود

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پیشنهاد می‌کنم مناظره‌های تلویزیونی انتخاباتی با روند کامل برگزار شود.
 
محسن رضایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: این مناظره‌ها و گفت‌وگوها در صورت اجرای کامل می‌تواند سازنده و کارساز باشند.

وی با اشاره به اینکه مناظره در عرف باید حداقل تا سه مرحله ادامه داشته باشند تا بتوان نتیجه مطلوب و ایده‌آل را از آن بدست آید، گفت: اگر در دور قبلی انتخابات نیز این روند ادامه پیدا می‌کرد و تکرار می‌شد مشکلی پیدا نمی‌کردیم.

رضایی خاطرنشان کرد: در مناظره‌های این چنینی معمولا دور اول دور احساساتی بوده و دورهای بعدی که تکرار می‌شود حالت تعادل به وجود می‌آید.

وی برگزاری نخستین بار و بدون تجربه قبلی را از دلایل عدم کارآیی مناظره گذشته دانست و گفت: منازعات دوره گذشته انتخابات به همین دلایل به نتیجه مطلوب ختم نشد.

رضایی پیشنهاد کرد تا مناظره در این دوره نیز به طور کامل و مطالعه شده برای آگاهی مردم از سلایق و عقیده کاندیداها برگزار شود.

مناظره‌های انتخاباتی زنده برگزار می‌شود

 

مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: ما با هدف برگزاری هرچه باشکوه‌تر انتخابات ریاست جمهوری در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری شده است، و همچنین ارتقاء سطح کیفی برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها و ارائه مشاور‌ه‌های فردی و جمعی به داوطلبان محترم، این نشست را برگزار کردیم.

وی افزود: صدا و سیما کاملا اشراف قانونی دارد و تمام فعالیت‌های خود را در زمینه انتخابات و تبلیغایت انتخاباتی در همه زمینه‌ها در چارچوب قانون انجام می‌دهد و تمام هدفش این است که انتخاباتی پرشور برگزار شود.

مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما با اشاره به ارسال برنامه‌های انتخاباتی برای وزارت کشور در هفته گذشته افزود: صدا و سیما برنامه‌های وسیعی را برای برگزاری انتخابات تدارک دیده است و این برنامه‌ها در شبکه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی و بین‌المللی اجرا می‌شود و تصور می‌کنم با این برنامه‌ها نامزدها دیگر نیازی به تبلیغات خاص‌تر نداشته باشند.

وی درباره نحوه برگزاری مناظره‌های انتخاباتی گفت: کلیت برگزاری این مناظره‌ها قطعی شده است و جزئیات آن متعاقبا اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: مناظره‌ها به شکل زنده برگزار می‌شود اما در شیوه اجرا؛ امسال نوآوری‌هایی صورت می‌گیرد.

کامران نجف‌زاده مجری مناظره‌های انتخاباتی

 

ایلنا نوشت: کامران نجف زاده خبرنگار و مجری تلویزیون، مجری مناظره‌های کاندیداها در شبکه سه خواهد بود. بر اساس اعلام صدا و سیما هر یک از نامزدها علاوه بر شبکه‌های تعیین شده فرصت دارند در شبکه سه سیما نیز حضور یابند و به مدت یک ساعت به سوالات جوانان پاسخ دهند.

 
 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا