یوسف نقیایی در گفت و گو با خبرنگار یزدفردا ضمن اشاره به سردردهای میگرنی و روزه داری اظهار کرد: دلیل اساس سردردهای میگرنی مرتبط با روزه داری ناشی از گرسنگی و افت قندخون، از دست دادن آب بدن، خواب ناکافی و قطع مصرف موادی است که وابستگی ایجاد می کنند.
وی با بیان این مطلب که سردردهای میگرنی در این دوران تشدید می شوند یادآورشد: چون در ماه رمضان علائمی مانند سردردهای عصبی کاهش قند خون و کم ابی باعث افزایش اسیدهای چرب آزاد خون شده و به طور مستقیم اثر شدیدی بر روی آزادسازی کاته کولامین ها در میگرن شوند.
نقیایی خاطرنشان ساخت: افراد نیز با راهنمایی و کمک پزشک معالج و ایجاد تغییرات مختصر در مصرف دارو می تواند روزه بگیرند.
وی با شاره به راههای کاهش بروز سردرد در رمضان تصریح کرد: نوشیدن آب و مایعات کافی، مصرف سبزیجات در وعده سحر، عدم قرارگرفتن در معرض نورخورشید( درصورت اجبار از عینک و کلاه الزامی است)، عدم انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش در معرض نورخوشید از راهکارهای کمک کننده در این بیماران است.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: ترک سیگارقبل از ماه مبارک و یا به حداقل رساندن مصرف ان، کاهش مصرف قهوه و چای پررنگ قبل از ما مبارک رمضان از دیگر مواردی است که افراد مبتلا به سردردهای عصبی و میگرنی بایست رعایت کند.
وی در پایان توصیه کرد: گاهی مصرف یک قرص مسکن در وعده سحر می تواند کمک کننده باشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا

دوشنبه 03,اوت,2026