یزدفردا: استاندار یزد، در اولین همایش ملی امنیت و توسعه پایدار مناطق کویری، با تشریح برنامه جامع «یزد پایدار»، چشم‌اندازی روشن و امیدبخش از آینده این استان ارائه داد.

به گزارش یزدفردا: وی با تأکید بر اینکه امنیت، زیربنای اصلی آبادانی است، اعلام کرد که یزد با برنامه‌ریزی دقیق در حال تبدیل چالش‌های کویری به فرصت‌های بی‌نظیر اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی است. 
 
حرکت به سوی اقتصاد نخبگانی و صنایع پاک 
 
استاندار یزد با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی برجسته استان، که با تنها ۱.۴ درصد جمعیت کشور، ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است، از یک گذار استراتژیک خبر داد. وی گفت: «آینده استان با حرکت به سمت صنایعی که از ظرفیت نخبگان بهره می‌برند و مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته هستند، تضمین خواهد شد.» این رویکرد، یزد را به قطبی برای استعدادها و نوآوری تبدیل کرده و جایگاه اقتصادی آن را در سطح ملی بیش از پیش تثبیت می‌کند. 
 
بابایی همچنین به نقش یزد به عنوان میزبان نیروهای کار از سراسر کشور اشاره کرد و افزود: «اینکه ۴۲ درصد از بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی استان از دیگر استان‌ها هستند و ما برای ۱۵۰ هزار تبعه بیگانه اشتغال ایجاد کرده‌ایم، نشان از پویایی اقتصاد و فرهنگ مهمان‌نوازی یزد دارد.»

کویر، بستری برای فرصت‌های طلایی: از انرژی خورشیدی تا گردشگری 
 
استاندار یزد، کویر را نه یک محدودیت، بلکه یک فرصت بزرگ برای توسعه خواند و از طرح‌های عظیم در این حوزه پرده برداشت. وی اعلام کرد: «یزد با برنامه‌ریزی برای تولید ۳۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی، به یکی از قطب‌های اصلی انرژی پاک در کشور تبدیل می‌شود و تا پایان امسال، ۴۰۰ مگاوات از این ظرفیت وارد مدار خواهد شد.» 
 
علاوه بر این، برنامه‌های متنوعی برای شکوفایی اقتصادی مناطق کویری در حال اجراست که شامل موارد زیر است: 
معرفی و توسعه ژئوپارک‌های منحصربه‌فرد کویری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی. 
ایجاد کمپ‌های گردشگری مدرن و مزارع پرورش دام سبک و شتر با هدف توسعه پایدار. 
جذب سرمایه‌گذاران برای ایجاد صنایع پاک و مگافارم‌ها (مزارع بزرگ مقیاس) که با اقلیم منطقه سازگار هستند. 
 
تضمین امنیت پایدار با تقویت زیرساخت‌ها 
 
امنیت به عنوان رکن اصلی برنامه «یزد پایدار»، با اقدامات عملی و گسترده در حال تحقق است. استاندار یزد با اشاره به موفقیت‌های نیروی انتظامی و یگان‌های ویژه در مقابله با اشرار و کشف چهار تن مواد مخدر، از برنامه تشکیل و توسعه یگان‌های تکاوری مجهز برای تأمین امنیت کامل مرزهای کویری و جلوگیری از نفوذ به مرکز کشور خبر داد. 
 
همزمان، شبکه‌های حمل‌ونقل استان نیز با سرعت در حال توسعه است. بابایی اظهار کرد: «مسیرهای جاده‌ای جدیدی از مرکز به شمال و شرق کشور در حال تعریف و آسفالت هستند و توسعه مسیر ریلی شرقی نیز با جدیت دنبال می‌شود تا ارتباطات، تجارت و امنیت در سراسر منطقه تقویت گردد.» این پروژه‌ها، یزد را به یک مرکز راهبردی در شبکه مواصلاتی کشور تبدیل کرده و زمینه را برای آبادانی هرچه بیشتر فراهم می‌آورند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا