در صورت مواجهه با یک مصدوم دچار سوختگی شیمیایی، قبل از رسیدن به بیمارستان باید چه بکنید؟

این روزها متعاقب حادثه دردناکی که در اصفهان رخ داده است، بیشتر نگاه‌ها متوجه پیدا کردن عامل این جنایت شده است، اما در این میان چیزی که بیشتر مردم و رسانه‌ها فراموش کرده‌اند این است که دانش توده مردم برای کمک‌های اولیه بسیار پایین و در موارد زیادی نادرست است

به شهادت پدر این مصدوم، بعد از مصدومیت دختر، می‌شد کمک‌هایی سریعا به ایشان انجام شود که از شدت آسیب بکاهد

دو عامل باعث نرسیدن کمک به موقع به این دختر شد::

نگرانی اطرفیان، سرنشینان خودروهای عبوری و رهگذرها از حادثه. آنها در دقایق اول گیج بودند و نمی‌دانستند چه رخ داده است. پس از آن هم، نمی‌دانستند که چه باید بکنند و در یک مورد هم مرتکب اشتباه شدند. ضمن اینکه متأسفانه در ایران ترس همیشگی از کمک به مصدومین و دردسرهای متعاقب آن وجود دارد.

پس در این پست، خیلی مختصر و ساده، در مورد سوختگی‌های شیمیایی صحبت می‌کنید و بعد از خواندن مطلب تصدیق می‌کنید که اتفاقا کمک‌های اولیه پیچیدگی خاصی ندارد.

 

گروه هدف و کسانی که این مطلب را باید بخوانند:

همه شما عزیزان.........

 

سوختگی‌های شیمیایی ممکن است برای هر کسی رخ بدهند. تصور نکنید که شما یا عزیز شما باید فرد بداقبالی باشد که قربانی خیره‌سری یک انتقام‌بگیر باید بشود

تعداد موارد سوختگی با اسید باتری بسیار فراوان است

سوختگی با مواد مواد شوینده و جرم‌زدا که در خانه‌های زیاد استفاده می‌شوند

سوختگی با مواد شیمیایی در آزمایشگاه‌ها

سوختگی با مواد شیمیایی در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها

حتی سوختگی با مواد سفیدکننده دندان و کلر آب استخر

چه باید کرد؟

۱- مصدوم ممکن است کاملا ناآرام و مشوش باشد. او ممکن است به خاطر از دست رفتن بینایی، اصلا شما را نبیند و تصور کند که شما همان فرد آسیب‌رسان هستید، سعی کنید با عباراتی آرامش‌بخش و واضح به او اطمینان بدهید. به او اعلام کنید که قصد یاری‌اش را دارید و حتما به او بگویید که چه می‌خواهید بکنید.

در حد امکان عامل آسیب‌رسان را از بدن بیمار دور کنید. ممکن است در کارگاه‌ها پودر فشرده قلیا روی بدن مصدوم ریخته باشد، در این صورت قبل از هر کاری باید پودر را از بدن مصدوم بزدایید.

آب و فقط آب و آب..........

خمیردندان، جوش شیرین، پانسمان کردن را فراموش کنید. آب را به بدن بیمار برسانید. نیازی نیست که شما در خارج بیمارستان از سرم شستشو استفاده کنید. آب معدنی، آبی که برای ریختن در رادیاتور حمل می‌کنید، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

اگر دسترسی به جریان آب لوله‌کشی شیر دارید، جریان ملایم آب را روی سطح بدن بیمار برقرار کنید. در غیر آن صورت با همان ظرف آب خودتان جریانی ملایم و مداوم را برقرار کنید. بیمار باید حدود ۳۰ دقیقه با این آب شستشو شود. لازم نیست که با دست روی محل دچار آسیب بکشید.

همزمان به اورژانس اطلاع بدهید و تا پیش از آمدن آمبولانس، کار را متوقف نکنید. حتی اگر سوختگی به نظر خودتان و مصدوم جزئی باشد، همچنان به کارتان ادامه بدهید.

در مورد سوختگی چشم، بهترین و ساده‌ترین نوع شستشو آن است که شخص، چشمش را در ظرف آبی بنهد و باز و بسته کند.

در آخر مطلب سوالی در ذهن شما باشد پاسخگوی آن هستیم :










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا