زمان : 10 Mordad 1405 - 21:58
شناسه : 223189
بازدید : 526
تعطیلی معادن بدون بررسی قابل قبول نیست نماینده مجلس: تعطیلی معادن بدون بررسی قابل قبول نیست یزدفردا؛ رئیس مجمع نمایندگان استان یزد معتقد است که اگر معدن‌دار در زمینه مدیریت یا بهره‌برداری با مشکل مواجه است، باید علت آن به‌طور دقیق مشخص و برای اصلاح روند فعالیت اقدام شود؛ نه اینکه بدون بررسی کافی، تعطیلی معدن به تصویب برسد.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ محمد صالح جوکار در شورای معادن استان یزد که شنبه دهم مرداد تشکیل شد، با تأکید بر ضرورت بررسی دقیق وضعیت معادن، گفت: تعطیلی تعداد قابل توجهی از معادن بدون بررسی کارشناسی، ارائه دلایل روشن و دسترسی به اطلاعات و داده‌های لازم، تصمیم مناسبی برای شورای معادن استان نیست.

رئیس مجمع نمایندگان استان یزد افزود: اگر معدن‌دار در زمینه مدیریت یا بهره‌برداری با مشکل مواجه است، باید علت آن به‌طور دقیق مشخص و برای اصلاح روند فعالیت اقدام شود؛ نه اینکه بدون بررسی کافی، تعطیلی معدن به تصویب برسد. تصمیم‌گیری درباره تعطیلی معادن باید پس از طرح موضوع در کارگروه تخصصی و ارائه گزارش شفاف انجام شود.

وی همچنین بر اجرای کامل قوانین مربوط به سهم استان از حقوق دولتی معادن و یک درصد درآمد معادن تأکید کرد و گفت: قانون باید به‌صورت جدی اجرا و بر اجرای آن نظارت شود. دستگاه‌های اجرایی و نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی باید روند اجرای این قانون را بررسی کرده و گزارش‌های لازم را ارائه کنند.

جوکار با اشاره به آثار فعالیت‌های معدنی بر زیرساخت‌های استان، اظهار کرد: هزینه‌های تخریب و استهلاک جاده‌هایی که در مسیر حمل‌ونقل مواد معدنی قرار دارند، نباید تنها بر دوش مردم و بودجه عمومی باشد. همه مسیرهایی که معادن از آن استفاده می‌کنند باید در برنامه تخصیص اعتبارات مربوط به سهم معادن دیده شوند.

وی خواستار بازنگری در مصادیق پروژه‌های پیشنهادی شد و افزود: محورهایی مانند مسیر ندوشن ـ ورزنه، معدن سورک و محور خضرآباد که تحت تأثیر تردد خودروهای سنگین معدنی قرار دارند، باید با نگاه جامع در فهرست پروژه‌های مرتبط با درآمدهای معدنی قرار گیرند.

رئیس مجمع نمایندگان استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت بیماری سرطان در استان، بر ضرورت تسریع در تأمین دستگاه شتاب‌دهنده خطی برای بیماران سرطانی تأکید کرد و گفت: بیماران نباید برای دریافت خدمات پرتودرمانی، ناچار به مراجعه و سرگردانی در استان‌های دیگر شوند. تأمین این دستگاه باید با جدیت از سوی مسئولان ذی‌ربط پیگیری شود.

جوکار در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت‌های معدنی تنها بر یک روستا یا شهرستان اثر نمی‌گذارد، بلکه تردد ناوگان حمل‌ونقل معادن، جاده‌ها و زیرساخت‌های مناطق مختلف استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین باید سهم معادن برای بهسازی و توسعه همه مسیرهای مورد استفاده آنها اختصاص یابد.