زمان : 30 Tir 1405 - 09:48
شناسه : 222963
بازدید : 1716
زنجیره کامل تولید، مزیت رقابتی صنعت یزد است رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد: زنجیره کامل تولید، مزیت رقابتی صنعت یزد است یزدفردا؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد ضمن تأکید بر پتانسیل‌های بی‌رقیب استان در حوزه معدن، نساجی و مصالح ساختمانی، رفع چالش‌های لجستیکی و ایجاد مرجع واحد تصمیم‌گیری در حوزه توسعه صادرات را شرط اصلی بهره‌برداری از گنج پنهان آفریقا و تثبیت نظام پایدار تجاری با این قاره دانست.

به گزارش پایگاه خبری یزدفردا؛ مجتبی دستمالچیان امروز سه‌شنبه ۲۹ تیر در نشست هم‌اندیشی توسعه همکاری‌های اقتصادی استان یزد با قاره آفریقا، اظهار کرد: استان یزد به زودی میزبان اجلاس بین المللی سرمایه‌گذاری ایران و آفریقا با محوریت استان یزد است و این برنامه با هدف آماده‌سازی محورها و هماهنگی‌های لازم میان بخش دولتی و خصوصی کشور برای میزبانی منسجم و باشکوه از این اجلاس در حال برگزاریست.

وی با بیان این که یزد در حال حاضر دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی ایران است، خاطرنشان کرد: وجه تمایز صنعت یزد با دیگر استانها از این جهت است که ۹۵ درصد آن به همت بخش خصوصی ایجاد و در حال مدیریت است.

دستمالچیان اضافه کرد: یکی دیگر از وجوه تمایز صنعت در استان یزد بهره‌مندی از تمام ابعاد زنجیره تولید است به عنوان نمونه در حوزه نساجی یا فولاد تقریباً تمام زنجیره تولید را در استان یزد داریم و از این حیث این استان یک فرصت خوب برای سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه برای توسعه مبادلات تجاری است.

وی متذکر شد: استان یزد از ظرفیت‌های بالا و کاملی در حوزه مصالح ساختمانی نیز برخوردار است به طوری که ۸۰ درصد کاشی و سرامیک تولیدی کشور مربوط به یزد است.

وی به برخی چالش‌های حوزه توسعه صادرات در کشورمان نیز اشاره و تصریح کرد: نبود مرجع تصمیم‌گیری واحد در حوزه صادرات کشور و ارائه نشدن حمایت‌های لازم از صادرکنندگان از جمله این چالش‌هاست.

رئیس اتاق بازرگانی همچنین یکی دیگر از مشکلات توسعه صادارت در کشورمان را موضوع حمل و نقل و لجستیک ذکر کرد و خواستار اهتمام مسئولان به تقویت این بخش مهم در کشور شد.

دستمالچیان با تاکید بر این که امروز باید قدر سرمایه‌گذاران خارجی و تجار کشورمان را ارج بگذاریم، ابراز کرد: متاسفانه این در حالیست که امروز در حال واگذاری بازارهای صادارتی خودمان حتی با کشورهایی مانند عراق و افغانستان که سابقه دیرینه‌ای در مبادلات کالا با آنها داشته‌ایم، هستیم و این در حالیست که کشور به دلیل شرایط کنونی نیازمند توسعه صادرات و مبادلات تجاری است.

حجت الاسلام مهدی مهدوی‌پور نماینده ولی فقیه در آفریقا نیز در این نشست با اشاره به اهتمام رهبر شهید انقلاب به توسعه مبادلات تجاری کشورمان با قاره آفریقا، گفت: ایشان معتقد بودند که کشورمان باید رویکرد جدیدی به آفریقا داشته باشد و در این باره از عقب افتادگی کشورمان در روابط تجاری با آفریقا بسیار احساس رنج می‌کردند.

وی در ادامه قاره افریقا را گنج پنهانی دانست که دستیابی به آن نیازمند نگاه راهبردی است و باید با شناسایی تمام ظرفیت‌های این قاره، از آن برای توسعه اقتصاد کشورمان بهره گرفت.

مهدوی‌پور مجموع مبادلات تجاری دنیا با ۵۴ کشور قاره آفریقا را ۱۵۰۰ میلیارد دلار ذکر کرد و با بیان این که سهم ایران از این بازار اندکی بیشتر از دو میلیارد دلار است، اظهار کرد: این شرایط در حالی است که ملت‌های آفریقایی بیشتر تاثیرپذیری را از انقلاب اسلامی داشته‌اند و امروز دوستی‌های خوبی بین کشورمان با این ملل وجود دارد و در این درحالیست که ظرفیت‌های فراوانی در کشورمان برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های اقتصادی با آفریقا وجود دارد.

وی به مبادلات ۴۰ میلیارد دلاری و اجرای بیش از دو هزار طرح کشور ترکیه در قاره آفریقا اشاره و رمز این موفقیت را حمایت دولت ترکیه از بخش خصوصی در این باره ذکر کرد.

نماینده ولی فقیه در آفریقا بر لزوم انجام مطالعات اجتماعی و اقتصادی برای توسعه روابط تجاری با کشور آفریقا تاکید کرد و گفت: این اجلاس باید منجر به تثبیت یک نظام پایدار اقتصادی با آفریقا برای دراز مدت شود.

مهدوی‌پور ادامه داد: اتاق بازرگانی باید با همکاری نهادها و استفاده از ظرفیت‌های موجود یک نظام پایداری را در این حوزه برنامه‌ریزی و ثروت زیادی را با توسعه مبادلات تجاری با آفریقا، نصیب کشورمان کند.

وی با بیان این آفریقا امروز متفاوت از گذشته و در حال رشد و توسعه و پیشرفت است، گفت: آفریقا امروز به ظرفیت‌های موجود در کشورمان برای پیمودن این مسیر نیازمند است.

نماینده ولی فقیه در آفریقا خواستار بهره گیری از تجربیات موفق دیگر بازیگران و رقبای کشورمان در این عرصه شد و در پایان اضافه کرد: کشورمان می‌تواند علاوه بر توسعه صادرات کالاها به آفریقا، در کشورهای این قاره نسبت به ایجاد شعب صنایع نیز اقدام کند.

در نشست هم اندیشی امروز یزد که با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان دولت چهار پنل تخصصی در محورهای مصالح ساختمانی، صنایع معدنی و فولاد، نساجی و پوشاک، پلیمر و پلاستیک، صنایع غذایی و کشاورزی و نیز خدمات فنی و مهندسی ساختمان و انرژی خورشیدی و دانش بنیان‌ها برگزار خواهد شد.