زمان : 24 Tir 1401 - 06:35
شناسه : 174507
بازدید : 9030
بزرگ بانوی ریاضیات جهان بزرگ بانوی ریاضیات جهان

بیست و سوم تیر ماه سالروز مرگ بزرگ بانویی است که خیلی از معادلات را در دنیای پر رمز و راز کنونی تغییر داد.

معادلات مهم در زمینه ریاضیات کلان در سطوح جهانی.

و تعادلاتی که اعتدال نظام های حکومتی را هم در نوردید.

او تنها زنی بود که تصویر بدون حجاب ش بر روی تمبر های یادبودش ثبت گردید، چرا که ارزش های بسیار بزرگ این بانوی توانمند مانع از تعامل و بازی های سیاسی در رابطه با حجاب او شد، که او آنقدر بزرگ، با شخصیت و محترم بود که بی حجابی اش هیچ وقت دیده نشد.

او بانوی اول ریاضی جهان مریم میرزا خانی بود.

مریم میرزاخانی

تولد ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ وفات ۲۳ تیر ۱۳۹۶

ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد.

مریم میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنشگری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آن‌ها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی اولین زن و تنها فرد ایرانی برندهٔ مدال فیلدز تا اکنون می باشد.

زمینهٔ تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولوی، نظریه ارگودیک و هندسه سیمپلکتیک بود.

چهار برندهٔ مدال فیلدز از چپ به راست آرتور آویلا، مارتین هایرر، مریم میرزاخانی (با دخترش آناهیتا) و مانجول بارگاوا در کنفرانس جهانی ریاضیات در سئول در سال ۲۰۱۴

مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های ۱۹۹۴ (هنگ‌کنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به‌عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی نمرهٔ کامل را به دست آورد.
وی نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت.

او سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ ریاضی از دانشگاه شریف و دکتریِ خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مک‌مولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت.

از مریم میرزاخانی به‌عنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیدهٔ سال ۲۰۰۵ از سوی نشریهٔ پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشتهٔ ریاضیات تجلیل شد.
میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه (ستر)از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزهٔ کلی بود. وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بود.
پیش از این، او استاد دانشگاه پرینستون بود.

سالروز تولد مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت (دوازدهم مه) از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نام‌گذاری شد.

بادا که روح متعالی، بزرگ بانوی جهان ریاضی 

قرین آرامش باشد

احمد معین قفقازی