یک فردایی


 «متاسفانه به دلیل نابسامانی و انواع معضلات اجتماعی نظیر بیکاری، تورم، دغدغه های مالی، عدم خودآگاهی و آموزش صحیح، اکثر نوجوانان و جوانان  و مردم جامعه  فعلی به یکنوع حالت رکود و بی حسی عاطفی  دچار شده اند مشکلی بنام بی انگیزگی. و لازم به ذکر است با افسردگی تفاوتهای زیادی دارد.اغلب افراد بی اطلاع این مشکل راافسردگی میدانند در حالی که هر کدام راه درمان متفاوتی دارند. بی انگیزگی افسردگی نیست ولی میتواند به افسردگی ختم شود»

انگیزه یکی از وجوه زندگی انسان است به گونه ای که یک فرد برای ادامه زندگی،علی الخصوص زندگی اجتماعی" انجام فعالیت و حتی تغییر نیازمند انگیزه است و بدون انگیزه زندگی بی حرکت، سرد و بی روح می شود،

در واقع اگر  دقت کنیم همه می دانیم چگونه خود را لاغر کنیم، چگونه با دیگران مهربان باشیم، اما متاسفانه بسیاری از ما برای داشتن انگیزه آنطور که باید و شاید ارزشی قائل نمی شود . برای رسیدن به آن تلاش نمی کنیم، بطور کلی هر انسانی برای تغییر به سه مولفه یعنی دانستن(یادگیری)  خواست یا همان (انگیزه) و  نیاز و احتیاج اجرادارد .

اما باید توجه داشت که از دانستن تا انجام داد و عمل کردن همواره فاصله وجود دارد و آنچه باعث شروع فعالیت در انسان می شود همان انگیزه است. به عبارتی انگیزه نقش جرقه ای برای شروع در انسان را ایفا می کند و با یادگیری  این راه ادامه پیدا میکند.
گفتنی است؛ روانشناسان، انگیزه را یک وضعیت درونی ارگانیزم تعریف می کنند که رفتار و تفکر فرد از آن نشات می گیرد.

در واقع همه ما انسان ها می دانیم که آنچه بشر را به سوی فردا هدایت می کند همان انگیزه است به این ترتیب انسان هایی که در فراز و نشیب زندگی انگیزه ی خود را از دست می دهند به مرور زمان دوچار یک نوع ناامیدی و افسردگی شده و از ادامه راه زندگی باز می مانند.

بطور کلی؛ هر رفتاری که انسان انجام می دهد ناشی از تعامل سه عنصر هدف، انگیزه و نیاز است .

برای مثال  وقتی تشنه می شویم سراسیمه به هر طرف می رویم تا آب بدست آوریم و رفع عطش کنیم، یکی از دلایل آن است که به آب نیاز داریم و کمبود آن در بدن موجب برانگیختگی فیزیولوزیک شده و به این دلیل ایجاد انگیزه می شود و در نتیجه برای رسیدن به هدف یعنی آب خوردن یا اب بدست اوردن همه تلاش خود را بکار می گیریم.

بی انگیزگی به یکی از مهم ترین معضلات جامعه ما تبدیل شده

متاسفانه امروزه بی انگیزگی به یکی از مهم ترین معضلات جامعه ما تبدیل شده است و اکثر نوجوانان و جوانان جامعه یک حالت رکود و بی حسی عاطفی  و سر درگمی دچار شده ایم.

  اکثر افرادی شاغل در سازمان ها، ادارات و سایر مراکز دچار یک نوع بی انگیزه گی شده اند و از کاری که انجام می دهند نه  احساس رضایت شغلی دارند و نه انگیزه برای انجام ان کار و یا ارتقاء و بهبود روش انجام ان کار،

البته جوانان بدلیل کم تجربگی و عدم مهارت لازم جهت برخورد با مشکلات و مسائل کاری و اجتماعی  بیشتر از قشر های دیگر به این بی انگیزه گی دچار شده اند.

افراد میانسال و مسن به دلیل انعطاف پذیری و به عبارت ساده تر تجربه برخورد با مشکلات و مسائل اجتماعی کمتر دچار بی انگیزگی میشوند، 

  بدلیل اینکه نوجوانان و جوانان جامعه هدف مشخصی برای خود تعریف نکردند  در امور روزمره و کارهایشان دوچار یک نوع بی نظمی و سردرگمی  یابعبارت دیگربی انگیزه شده اند .

سیستم آموزشی در ایران، بی انگیزه گی را تقویت می کند

نابسامانی و انواع معضلات اجتماعی نظیر بیکاری، تورم، دغدغه های مالی، نداشتن آگاهی و آموزش صحیح می تواند مهم ترین دلایل بی هدفی و بی انگیزگی جوانان در جامعه باشد،

متاسفانه سیستم آموزش و پرورش و همچنین دانشگاهها طوری است که بی هدفی و بی انگیزگی را در بین جوانان تشویق می کنند،

در واقع اگر واقع بینانه نگاه کنیم می توان در یافت که بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور ما در رشته خود مشغول به فعالیت نیستند که البته این بی انگیزگی در بین دختران بیشتر از پسران شیوع دارد، مجموعه ی این عوامل بر بی انگیزگی افراد تاثیری منفی می گذارد.و در صورت عدم رسیدگی میتواندبه افسردگی ختم شود.

مشکلات اقتصادی هم در بی انگیزه گی افراد جامعه نقش بسزایی دارد در واقع درست است که پول خوشبختی نمی آورد اما نبودن آن می تواند بدبختی  بی انگیزگی و افسردگی رابدنبال بیاورد،

و بر ای همین است که در شرع مقدس و آموزه های دینی ماگفته شده است( هر کسی که معاش ندارد معاد نیز ندارد.)

راهکارهای ایجاد انگیزه وجلو گیری از افسردگی در افراد

1-همواره خدا را ناظر و حاضر بدانند و احساس تنهایی نكنیم،

2-مهارت های خود را در همه زمینه ها توسعه و با آموزش مداوم استعدادهای خود را پرورش دهیم،

3-در کار خود رقابت ایجاد کنیم تا به این طریق عقب افتادگی های خود را جبران کنیم.

4- عرصه های فعالیت های جدید جستجو کنیم.

5- برنامه ریزی داشته باشیم.

6- ارزیانی از انجام کارهای خود با هدف اصلاح برنامه را جدی بگیریم

7- بعد از کار فشرده  استراحت کنیم، به مسافرت برویم،

8- اگر کار فرد یکنواخت است تنوع ایجاد کنیم.

9- فکر و احساس خود را مانند جسم، ورزش دهیم و آن را به فعالیت وا داریم.

10- بکوشیم در کار خود بهترین باشیم،

11-اعتماد به نفس نیز انگیزه مورد نظر را بالا می برد و هم اینکه دیگران را نسبت به توانایی های ما دلگرم می کند

12-- انعطاف پذیر باشیم، از سخت گیری و نکوهش بیش از حد در کارمان بپرهیزیم.

در پایان تکیه و اعتماد به اموزه های دینی بهترین راه حل است که خالق این جهان را شاهد و ناظر بر رفتار و اعمال خود ببینیم.و یقین داشته باشیم که کسی که به خدا توکل میکند اورا کفایت میکند و برای رضایت و ارامش و انگیزه سعادت دنیا و عقبا کافی است

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا