معاون هماهنگي امور عمراني استانداري يزد توجه به بافت هاي تاريخي و مياني را راه حل مناسبي براي رفع عدم يكپارچگي در شهر دانست و گفت: برنامه ريزي براي حركت به سمت تبيين راهكارهاي عملياتي در بازآفريني شهر يزد يكي از اولويت هاي مهم عمراني در استان است.

به گزارش اداره كل روابط عمومي استانداري يزد، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري در گفت و گو با خبرگزاري مهر ضمن بيان اينكه ورود دولت در طرح بازآفريني شهري نكته مهم و اثرگذاري مي باشد، بيان كرد: بافت هاي تاريخي و فرسوده به علت قدمت و در اكثر موارد فرسودگي و فقدان تاسيسات و خدمات اوليه براي زندگي شهري تبعات اجتماعي نامناسبي به همراه دارد كه بازآفريني و بهسازي آن براي جلوگيري از مهاجرت و ناكارآمدي اين قسمت از مناطق مسكوني ضرورتي انكار ناپذير در شرايط حاضر مي باشد.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري ادامه داد: در حال حاضر موضوع بازآفريني شهري يكي  از دو پروژه مهم و اساسي كشور قلمداد مي شود كه براي حل آن در استان يزد بايد برنامه ريزي مدون، دقيق و مرحله اي داشته باشيم و تلاش استان براي تحقق اين امر به صورت جدي ادامه مي يابد.
« محسن صادقيان » افزود: از پيامدها و آثار عدم توجه جدي و ساختارمند به موضوع بازآفريني شهري مي توان به كاهش تعلق ساكنان به محلات اشاره كه مهاجرت بي رويه به ساير قسمت هاي شهري را به همراه دارد و  بر اين اساس بافت شهري غير متوازن شده و زمينه براي رشد آسيب هاي اجتماعي برآمده از اين اتفاق فراهم مي شود.
معاون استاندار يزد حضور و مشاركت مردمي براي احياء و بهسازي بافت هاي ناكارآمد شهري را حائز اهميت دانست و گفت: توجه به رويكرد محله محوري با توجه به پتانسيل هاي موجود در شهر يزد لازم است و از سوي ديگر باعث رونق روابط اجتماعي در مناطق مختلف شهر مي شود.
صادقيان ادامه داد: بافت هاي تاريخي ، سكونت گاه هاي غير رسمي،‌ بافت هاي حاشيه اي و ناهمگون شهري از جمله مراكز هدف بازآفريني شهري است كه بايد در هر قسمت باتوجه به رويكرد خاص آن محل احياء و بازسازي شود.
وي خاطرنشان كرد: هدف از بازآفريني شهري و برنامه تجديد حيات محلات، ارتقاي شرايط كيفي زندگي در سكونت گاه ها از طريق ايمن سازي و مقاوم سازي ساختمان ها، توسعه و بهبود زيرساخت هاي شهري، تامين خدمات شهري مورد نياز و تقويت نهادهاي مديريت محلي با توجه به ظرفيت هاي موجود در استان يزد است.
صادقيان گفت: در برش استاني بازآفريني شهري و فرآيند پيش رو بايد اطمينان حاصل شود كه برنامه ها و طرح هاي در نظر گرفته شده در مسير اهداف توسعه شهري و آمايش سرزمين قرار گرفته است يا خير و از سوي ديگر اهداف واضح، عملياتي و مشخص  و قابل گسترش با كيفيت مطلوب به مكان هاي مختلف را به همراه داشته باشد.

معاون هماهنگي امور عمراني استانداري در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: در راستای نوسازی بافت های فرسوده شهری، دولت‌های یازدهم و دوازدهم مدل‌هایی را ترسیم کرده و شاکله آن‌ها را در قالب طرح "پیشگام" ارایه نموده است که با تصویب آن در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۷ پیش بینی می شود از شهریورماه سال جاری روند اجرایی آن آغاز شود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا