رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی بر كنترل فرزندان درفضای مجازی توسط والدین تاکید کرد.

رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی گفت: پیشرفت‌های روزافزون حوزه آی تی و بروز فاصله اطلاعاتی میان والدین و فرزندان سبب شده تا در برخی موارد کنترل و نظارت کافی بر روی عملکرد فرزندان در زمان کار با رایانه و بخصوص اینترنت، در اکثر خانواده ها وجود نداشته و این امر موجب بروز آسیب هایی برای فرزندان شده است.
سرهنگ "کوره بلاغی" افزود: بدین منظور والدین در این برهه از زمان لازم است خود را، تا حد توان از نظر دانش عمومی رایانه به روز نموده و سعی کنند تا عدم آشنایی با رایانه موجب نگردد از کنترل های اولیه بر فرزندان خود باز مانند.
وی در ادامه از خانواده ها خواست با توجه توصیه های ذیل از بروز مشکلات و آسیبهای مختلف جلوگیری کنند:
1- با آگاهی دادن به فرزندانتان می توانید از سو استفاده های احتمالی در محیط وب جلوگیری کنید، برای قدم اول دلایل نگرانی خود را برای آنها شرح دهید و به آنها بفهمانید که مورد اعتمادتان هستند و افراد غریبه ای که به واسطه استفاده از اینترنت در ارتباط با آنها قرار می گیرند، دلیل اصلی نگرانی شما هستند.
2- از فرزندانتان بخواهید که اطلاعات شخصی و خصوصی خود و اعضای خانواده را در اختیار دیگران قرار ندهند و به آنها تفهیم کنید که در شرایطی که افراد ناشناس آدرس منزل، شماره تلفن، اسم مدرسه و مسیری را که برای رسیدن به منزل طی می‌کنند را در اختیار داشته باشند، چه خطراتی احتمالی در کمین شان خواهد بود.
3- به آنها گوشزد کنید که تحت هیچ شرایطی رمزهای عبور خود را در اختیار سایرین، حتی دوستان صمیمی خود قرار ندهند.
4- برای آنها توضیح دهید که چه اطلاعاتی خصوصی اند و سایرین نباید از آنها مطلع باشند و چه اطلاعاتی قابل انتشار برای عموم هستند.
5- در خانه زمان و مکان مشخصی را برای استفاده آن‌ها از اینترنت انتخاب کنید به گونه‌ای که علاوه بر عادت دادن آن‌ها به منظم و وقت شناس بودن، امکانی را به وجود آورید که تنها هنگامی که در خانه حضور داشته و امکان کنترل و راهنمایی آن‌ها را دارید، از اینترنت استفاده کنند.
6- به کودکان و نوجوانان تان اجازه استفاده از اینترنت در اتاق خودشان را ندهید، یک بخش عمومی از خانه را ویژه کارهای اینترنتی همه افراد خانواده مشخص کنید، در این صورت راحت‌تر می‌توانید نحوه کار آن‌ها با اینترنت را کنترل کنید و به آن نظارت داشته باشید.
7- اگر همگی از یک کامپیوتر برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنید، برای هر کس اکانت ویژه خودش را ایجاد کنید، با این کار می‌توانید بر اکانت فرزندانتان برخی نرم افزارها و تنظیمات کنترلی ویژه والدین را فعال کنید، تا بتوانید عملکرد آنها را هنگام استفاده از کامپیوتر بررسی و مراقبت کنید.
8- شاید مهمترین کار برای حفاظت از فرزندان تان، این باشد که اعتماد آنها را جلب کنید تا در مورد مسائل و مشکلات شان با شما مشورت کنند. از آنها بخواهید تا هر سوالی را که برایشان پیش می آید از شما بپرسند و به آنها صادقانه جواب دهید.
9- معمولاً کودکان و نوجوانان ترجیح می دهند به همه اعتماد کنند، به آنها بیاموزید افرادی در جامعه هستند که تمام تلاش خود را در جهت فریب کودکان انجام می دهند.
10- از نگه‌داری اطلاعات شخصی بر روی رایانه خودداری کنید و سعی نمائید اطلاعات شخصی خود را بر روی CD یاDVD ذخیره کرده و از آنها در محل مناسبی مراقبت نمائید.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا