علی مطهری: اعتراض می‌کنم اما التماس نمی‌کنم
۳۰ دی ۱۳۹۴ -

نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: وقتی اعلام می‌شود یک نامزد به استناد ماده ۲۸ ردصلاحیت شده، یعنی اعتقاد شخصی و التزام عملی آن نامزد به اسلام دچار مشکل است؛ درحالی که اعتقاد و ایمان امری قلبی و غیرقابل تشخیص است.

به گزارش ایلنا، علی مطهری با انتقاد از ردصلاحیت‌ گسترده نامزدهای انتخاباتی ازسوی شورای نگهبان، گفت: رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس تاحدودی غیرطبیعی بود و استنادهایی که به‌عنوان دلیل ردصلاحیت اعلام شد، برای خیلی از افراد غیرقابل قبول است.

او گفت: هنگامی که اعلام می‌شود یک نامزد به استناد بند یک ماده ۲۸ ردصلاحیت شده، یعنی اعتقاد شخصی و التزام عملی آن نامزد به اسلام دچار مشکل است؛ مسئله اینجا است که اعتقاد و ایمان امری قلبی و غیرقابل تشخیص است.

نماینده مردم تهران یادآور شد: چگونه می‌توان تشخیص داد که چه کسی به اسلام ایمان قلبی دارد و چه کسی ایمان ندارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اسلام در خصوص اعتقاد دینی و ایمان تنها به شهادتین قائل است و فارغ از آن، هنگامی که از اعتقاد و ایمان صحبت می‌کنیم، درواقع درباره امری قلبی صحبت می‌کنیم که برای کسی قابل تشخیص نیست و نه من می‌توانم درباره ایمان شما اظهارنظر کنم و نه شما می‌توانید درباره ایمان بنده، نظری بدهید.

این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: درباره مساله التزام عملی به اسلام نیز هنگامی که چنین ادعایی راجع به کسی مطرح می‌شود، یعنی آن فرد مرتکب گناه کبیره مثل شرب خمر شده‌است و سوال اینجاست که چگونه می‌توان چنین ادعایی را ثابت کرد.

او با بیان این‌که نمی‌توان بی‌دلیل عدم احتراز صلاحیت افراد را به استناد بند یک ماده ۲۸ اعلام کرد، یادآور شد: این ادعا معانی بسیاری دارد و گاهی به یک روحانی اعلام می‌شود که به استناد بند یک ماده ۲۸ صلاحیت کاندیداتوری مجلس را ندارد و این درحالی است که آن فرد روحانی سال‌ها به عنوان امام جماعت گروهی از مردم نماز خوانده و مردم به او اقتدا کرده‌اند و به نظر می‌رسد باید این مشکلات سریع‌تر حل شود.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا در جلسات رایزنی نمایندگان با رئیس مجلس حضور داشته یا خیر، گفت: در این جلسات شرکت نمی‌کنم و همان‌طور که در روز ثبت‌نام اعلام کرده‌بودم، اعتراض می‌کنم، اما التماس نمی‌کنم.

او گفت: دلایلم را در اعتراض به ردصلاحیتم به صورت مکتوب تقدیم شورای نگهبان کرده‌ام و آنها درصورتی که دوست داشته‌باشند به درخواست من رسیدگی می‌کنند و در غیر این‌صورت هم کاری از دست من ساخته نیست.

مطهری همچنین در واکنش به میزان تاثیرگذاری رایزنی‌های سیاسی برای تغییر در وضعیت ردصلاحیت‌شدگان، اظهار داشت: این رایزنی‌ها اتفاق مثبتی است و شخص رئیس‌جمهور به‌عنوان مسئول اجرای قانون، طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی باید در این مساله به‌طور جدی ورود کند و به غیر از رئیس‌جمهور، هر کسی که بتواند کمکی به حل این مشکل کند، باید تلاش خود را انجام دهد تا با انجام مذاکرات این فضا را تغییر دهد.

این نماینده مجلس بیان داشت: تمام این بحث‌ها برای بالابردن مشارکت مردم است و فکر می‌کنم با این وضعیت ردصلاحیت‌ها آن‌چه موردنظر رهبری درخصوص مشارکت حداکثری مطرح‌بود، محقق نمی‌شود بنابراین همه وظیفه دارند برای اصلاح این وضعیت تلاش کنند.

مطهری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص این‌که آیا حاضر است برای دریافت تایید صلاحیت از نظرات انتقادی‌اش درخصوص بحث حصر عقب‌نشینی کند، تصریح کرد: همان‌طور که از ابتدا اعلام کرده‌ام، مساله حصر خلاف اصول سی‌ودوم تا سی‌وهفتم قانون‌اساسی است و باید اصلاح شود.

نامه اعتراضی علی مطهری به شورای نگهبان
۲۹ دی ۱۳۹۴

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به شورای نگهبان نسبت به رد صلاحیتش اعتراض کرد.

به گزارش فرارو، متن اين نامه بدين شرح است:

«شورای محترم نگهبان

با اهداء سلام،

اینجانب از طرف هیات مرکزی نظارت بر انتخابات به استناد بندهای 1 و 3 ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شده‌ام. نکات ذیل را متذکر می‌شوم:

بند 1 ماده 28 به عنوان شرایط کاندیداهای مجلس به این شرح است: اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی.

این بند شامل چهار جزء است: اعتقاد به اسلام، التزام عملی به اسلام، اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی، التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی.

در مورد اعتقاد به اسلام، عرض می‌کنم خود اسلام و مسلمانی هر شخص به گفتن شهادتین است که همه ما گفته‌ایم. اما اعتقاد و ایمان یک شخص به اسلام یک امر قلبی است که بر هیچ فرد دیگری از جمله هیات مرکزی نظارت روشن نیست. بنابراین ادعای آن هیات باطل است.

در مورد التزام عملی به اسلام، به‌ عرض می‌رسانم کسی التزام عملی به اسلام ندارد که بر یک گناه کبیره مثلا شرب خمر اصرار داشته باشد. آیا من چنین آدمی هستم؟

درباره اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی، روشن است که اینجانب اعتقاد دارم و پدرم از بنیان‌گذاران این نظام بوده و در این راه به شهادت رسیده است، گرچه ممکن است برداشت من از «جمهوری اسلامی» با برداشت کسانی که به جمهوری بودن این نظام اعتقادی نداشته و برای مردم نقش چندانی قائل نیستند متفاوت باشد.

التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی نیز یعنی تابع قوانین این نظام بودن. روشن است که اینجانب همواره بر اجرای قانون اساسی و قوانین عادی تأکید داشته و با قانون‌شکنی‌ها مبارزه کرده‌ام.

اما بند 3 ماده 28 شامل دو جزء است: وفاداری به قانون اساسی و وفاداری به اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه.

وفاداری اینجانب به قانون اساسی روشن است و سؤال من و برخی نمایندگان دیگر مجلس هشتم از رییس‌جمهور وقت به خاطر زیرپا گذاشتن قانون اساسی بود.

همین طور است وفاداری اینجانب به اصل ولایت‌ مطلقه فقیه، منتها باید برداشت درستی از این اصل داشت. از نظر من، برخلاف نظر عده‌ای، ولایت فقیه با آزادی بیان منافات ندارد و اگر کسی در موضوعی نظر مخالف نظر ولی‌فقیه داشت آزاد است که نظر خود را ابراز کند، هم‌چنان که خود مقام رهبری در دیدار با دانشجویان فرمودند: این طور نیست که همه باید نظر من را تکرار کنند، هرکس نظر خودش را بگوید. و نیز فرمودند: از من انتقاد کنید، چه کسی گفته از من انتقاد نکنید؟!

عظمت و مترقی بودن اصل ولایت فقیه به همین است که مردم در میان نظرات مختلف، نظر ولی‌فقیه را انتخاب ‌کنند. عده‌ای کاسه داغ‌تر از آش شده‌اند و به ضرر اصل ولایت‌فقیه کار می‌کنند و نقش دوست نادان انقلاب را بازی می‌کنند.

بنابراین استناد هیات مرکزی نظارت به بندهای 1 و 3 ماده 28 قانون انتخابات مجلس برای رد صلاحیت اینجانب، نادرست بوده است.

با تقدیم احترام

علی مطهری

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا