اطلاح طلبان کسانی هستند که به دنبال بهبود هستند نه تخریب، افرادی که در زیر چتر قانون اساسی می‌خواهند جامعه خود را اصلاح کنند.

گزارش تصویری: مراسم افطاری اصلاح طلبان یزدی با حضور موسوی لاری

جت الاسلام والمسلمین موسوی لاری شب گذشته در مراسم افطاری اصلاح طلبان یزدی، روش اصلاحات را پرهیز از افراط و تفریط دانست و اظهار داشت: اصلاح طلبی واژه ای چندوجهی است و کسانی که در زیر این چتر قرار می‌گیرند، به یک معنا به پاره ای از روش‌ها و منش‌های موجود اعتراض دارند و خواستار اصلاح هستند.

وی افزود: اطلاح طلبان کسانی هستند که به دنبال بهبود هستند نه تخریب، افرادی که در زیر چتر قانون اساسی می‌خواهند جامعه خود را اصلاح کنند.


موسوی لاری در اینباره تصریح کرد: انتخاب عنوان اصلاح طلبی به منظور دستیابی به اهدافی است که برای رسیدن به آن هم از روشی استفاده می‌شود که اگر هدف را بشناسیم و راه را گم نکنیم، هم به وظیفه دینی مان و هم به وظیفه ملی مان عمل کرده ایم.


وزیر کشور دولت اصلاحات با ارائه برداشت دیگری از اصلاح طلبی و اصلاح طلبان، اینان را کسانی معرفی کرد که نمی‌خواهند فراتر از قانون اساسی حرکت کنند، و قانون اساسی را به عنوان میثاق ملی قبول دارند و از کژراهه‌هایی که ما را از قانون اساسی دور می‌کند، استفاده نمی‌کنند.


موسوی لاری اضافه کرد: برداشت سوم این است که اصلاح طلبان روش‌هایی که استفاده می‌کنند افراط‌گرایانه و تفریط‌گرایانه نیست، اینان برای رسیدن به اهداف، متعادل حرکت می‌کنند، یعنی در چهارچوب قانون و متناسب با شرایط زمان و مکان گام‌ها را استوار برمی‌دارند و افراط و تفریط ندارند.


وی همچنین افزود: برداشت چهارم این است که جریان اصلاح طلب و کسی که در جست و جوی اصلاح است، نمی‌تواند خودش صالح نباشد، ما باید اصلاح را از خودمان شروع کنیم تا بتوانیم دیگران را نیز به اصلاح دعوت کنیم.


این عضو مجمع روحانیون مبارز خاطرنشان ساخت: اگر تعریف اصلاحات بر اساس تعریف کارنامه گذشته باشد، در حوزه اقتصاد، سیاست، فرهنگ، مدیریت، سیاست داخلی و ... پیشرفت‌هایی است که با آن اصلاحات تعریف می‌شود و اگر ناظر به آینده باشد، اصلاح طلبان گردش امور را از طریق آرای مردم و صندوق رای می‌بینند. تمسک به قانون اساسی و جست و جوی گردش امور از طریق صندوق رای چیزی نیست که کسی آن را نپذیرد یا بخواهد با آن مقابله کند.


وی، دستور کار جریان مقابل اصلاحات، را رواج اصلاحات هراسی دانست و گفت: جریان مقابل اصلاحات تلاش می‌کنند ذهنیت منفی از اصلاحات به خورد جامعه بدهند و آنچه را که نیست، با تبلیغات به خورد جامعه بدهند. خط کلی جریان مقابل اصلاحات بر آن است واقعیت‌های اصلاحات را به گونه‌ای دیگر نشان دهد و اصلاحات هراسی را رواج دهد.


حجت الاسلام والمسلمین موسوی لاری بیان داشت: عده‌ای که منافعشان اقتضا می‌کند، شعار ضد اصلاحات بدهند تا به نان و نوایی برساند و هر چه توضیح دهیم که اصلاح طلبان خود را بخشی از نظام می دانند و مخالفتی با نظام ندارند، خودشان را به خواب زده و باور هم نخواهند کرد، اما افرادی هستند که با اصلاحات دشمنی ندارند و همانطور که وظیفه ماست باید به آنان توضیح دهیم و باید به گونه ای باشیم آنان که اصلاحات هراسی را انتخاب کرده اند، نتوانند از رفتار ما سوء استفاده کنند.


وی افزود: برخی از مقدسات دینی سوء استفاده می کنند، ۱۷۵ شهید وطن را می آورند و عده ای با راه انداختن علم و کتل پشت سر این شهدا از احساسات مردم سوء استفاده می‌کنند. گرچه جامعه این‌ها را به عنوان اقلیت می شناسد. مخاطب این نوع رفتارها عامه مردم هستند و جریان‌های سیاسی اعم از اصول گرا و اصلاح طلب با این رفتارها آشنا هستند و برخی از افراد واقع بین هستند. رکن اساسی کار ما این است که در دام افراد و جریان‌های از همه چیز برای رسیدن به اهداف خود سوء استفاده می‌کنند نیفتیم.


وزیر کشور دولت اصلاحات اذعان داشت: ما در این کشور و بین مردم زندگی می‌کنیم و در روی زمین با حقیقت سر و کار داریم، در جامعه ما متاسفانه در ۸ سال گذشته اتفاقاتی افتاده و رویه‌هایی خلق شده که باید اصلاح شود، و اگر اصلاح نکنیم، به ناکجا آباد می رسیم.


وی با بیان اینکه بعد از پیروزی دولت تدبیر و امید ما شاهد انتشار روزنامه و سایت‌های زنجیره ای هستیم که مانند قارچ سر برآورده اند، گفت: بیشتر این سایت هایی که دروغ منتشر می کنند از بودجه عمومی تغذیه می شوند.

موسوی لاری با انتقاد از وضعیت تریبون‌های نماز جمعه اظهار داشت: ما در انقلابی هستیم که روزی نظریه پردازی مثل شهید بهشتی داشتیم، اما الان ببینید تریبون‌ها در دست چه کسانی است؟ پر صدا ترین تریبون‌ها در دست مداحان است، زمانی مداحان در جهت بازگویی مراثی و مدایح اهل بیت تلاش می کردند، ولی امروز به تنها چیزی که پرداخته نمی‌شود، مدایح و مراثی است و معمولا گروه مداحی خدم و حشم دارند و کاروانی راه می افتند و برنامه‌هایشان را اجرا می‌کنند. ما آن فضای علمی و عرفانی را از دست داده ایم و حالا کنگره جهانی مداحان راه می‌اندازیم.


این روحانی مجمع روحانیون مبارز گفت: اکنون جریان اصلاح طلب می‌خواهد با جریان‌های ناهنجار مقابله کند،‌ دروغگویی یک ناهنجاری است،‌ همه آنان که با الفبای برنامه‌ریزی آشنا هستند، می‌دانند که اگر آمارهای غلط داشته باشیم، برنامه‌ها هم غلط از آب درمی‌آید. جریان اصلاح طلب معتقد است روش های ۸ سال گذشته، کشورمان را با بحران روبرو می‌سازد و ما می خواهیم در اداره جامعه از دروغ و هرگونه افراط و تفریط پرهیز شود و نباید کاری کنیم که کسانی که اصلاحات هراسی می‌کنند به هدفشان برسند.


وی تاکید کرد: اصلاحات، جریان اصیل این انقلاب است که در زیر چتر قانون اساسی و در جهت ارزش‌های نظام حرکت می‌کند، اگر می‌خواهیم به مقصد برسیم باید راهمان را خوب انتخاب کنیم و با همدلی راهمان را ادامه دهیم، ما در تشخیص هدف اشتباه نکردیم، در انتخاب راه اصلاحات هم اشتباه نکردیم، ولی زمانی به مقصد می‌رسیم که همه با هم باشیم.


موسوی لاری با اشاره به تجربه دو تابلوی انتخابات سال های ۸۴ و ۹۲، اظهار داشت: نتیجه انتخابات سال ۸۴ به نفع اصلاحات نبود و عامل آن اختلاف بود، اما در سال ۹۲ در شرایطی جریان اصلاحات در زیر آسمان کبود این کشور یک ستاره نداشت ولی در دقیقه ۹۰ با تدبیر عقلایی با جابجایی یک عنصر و با اخلاق دکتر عارف و همراهی او ، و نتیجه برای کشورر با برکت بود و در انتخابات آینده هر حرکتی بخواهد اتفاق بیفتند، باید با همدلی صورت گیرد.


وی با اشاره به چگونگی شکل گیری شوراهای مشورتی در سه سطح حوزه انتخابیه، استان، و تهران، نقش و کارکرد این شوراها را انسجام بخشی درونی اصلاحات و در مرحله بعد کدخدامنشی و ریش سفیدی هنگام لزوم دانست و توصیه کرد ضمن بهره‌مندی از پیشکسوت‌ها و داوری آن‌ها، چتری فراگیر درست شود که همه در زیر آن باشند.


وی اصلاح طلب را دوراندیش، و پیرو عقل دانست و گفت: عقل حجت باطنی خداوند در درون انسان هاست و ابراز امیدواری کرد از حجت خدا دوری نکنیم.

 

"رای مردم، حق الناس است" سرنوشت انتخابات را تغییر داد

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی هم در ابتدای این مراسم با اظهار امیدواری نسبت به اینکه انتخابات اسفند 94 مکمل انتخابات 92 باشد، گفت: بیانات رهبر انقلاب مبنی بر حق الناس بودن رای مردم، سرنوشت انتخابات را تغییر داد.

محمد رضا تابش گفت: البته این مهم نیاز به تمهیداتی دارد که امیدواریم توسط هیات های اجرایی و شورای نگهبان در اسفندماه سالجاری پاس داشته شود.

وی بیان داشت: امیدواریم مجلس آینده مجلس عقلا باشد و اصولگرایان عاقل و معتقد به منافع ملی هم بتوانند در آن حضور پیدا کنند.

این نماینده اصلاح طلب همچنین ابراز امیدواری کرد تا مجلس آتی، مجلسی ملی و ضد فساد باشد.

در پایان این مراسم نیز نامه ای به حجت الاسلام  و المسلمین حسن روحانی به امضای حاضران رسید که در آن بر رفع محدودیت های رسانه ای رئیس دولت اصلاحات تاکید شده بود.

عکس سید مصطفی فخاری عکاس یزدفردا

 

سایت خبری یزد فردا
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا