دکتر محسن کریمی گفت: امروزه در بیشتر روستاها با کم ترین هزینه و امکانات، پرورش مرغ بومی در قالب گله‌های کوچک انجام می‌شود.

دکتر محسن کریمی گفت: امروزه در بیشتر روستاها با کم ترین هزینه و امکانات، پرورش مرغ بومی در قالب گله‌های کوچک انجام می‌شود. هرچند طيور بومي به نظر می رسد به خاطر تغذیه و ظرفیت های ژنتیکی نسبت به طیور صنعتی تولید و بازده بالايي ندارند اما در صورتي كه به طور صحيح و رعايت ملاك هاي فني- بهداشتي به اين موضوع پرداخته شود، نقش آنها در اقتصاد و تغذیه روستاییان قابل توجه خواهد بود.

وی در ادامه افزود: در سال اقتصاد مقاومتی و به منظور حفظ و حراست از سرمايه اندك روستائيان و جلوگيري از انتشار بيماري به مرغداري هاي صنعتي استان، تعداد 15000 قطعه از پرندگان بومی شهرستان تحت پوشش واکسیناسیون نیوکاسل تزریقی قرار گرفتند.

کریمی با بیان این مطلب که علائم این بیماری بعضی مواقع همزمان و یا جداگانه بروز می کند، ادامه داد: اسهال سبز، پیچش گردن، سیاه شدن تاج و ریش، بی اشتهایی، تب، مرگ و میر بالا و ناگهانی، از علائم این بیماری است.

این مقام مسئول، با اشاره به این نکته که طیور با یک مرحله واکسیناسیون از این بیماری مصون نمی شوند، افزود: تزریق واکسن از 5 روزگی    جوجه ها قابل انجام است و این کار باید حداقل 2 نوبت با فاصله 3 ماه یکبار در طيور خانگي تکرار گردد و ادامه يابد.

وی در پایان عنوان کرد: این بیماری از نوع ویروسی و از طریق عواملی چون باد، کود و عوامل مکانیکی مانند ماشین آلات و ابزار و تجهیزات قابل انتقال است و لازم است جهت جلوگيري از اين بيماري دركنار واكسيناسيون مد نظر قرار گيرد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا