معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و رئیس ستاد انتخابات استان در نشست خبری با اهالی رسانه‌های مکتوب و مجازی استان گفت: مقدّمات برگزاری انتخابات 29 اردیبهشت ماه 96 فراهم شده است و مسئولان اجرای انتخابات در استان بدون کمترین توجه به برخی مسائل حاشیه‌ای در رقابتهای سیاسی آمادۀ برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه هستند.

به گزارش دفتر استاندار و روابط عمومی استانداری یزد، روز سه شنبه 28 دی ماه نشست خبری «محمدعلی طالبی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و رئیس ستاد انتخابات استان با حضور «محمد محامدی» مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشورس استانداری و دبیر ستاد انتخابات استان و خبرنگاران رسانه های گروهی استان در سالن شهید موحدین استانداری برگزار شد.
رئیس ستاد انتخابات استان در این نشست با اشاره به اینکه این جلسه شروع ارتباط ستاد انتخابات استان با خبرنگاران و رسانه هاست، بیان کرد: امیدوار هستیم با کمک رسانه های استان شاهد افزایش حضور و مشارکت مردم در انتخابات دوازدهمین دورۀ ریاست جمهوری و پنجمین دورۀ انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باشیم.
«محمدعلی طالبی» با بیان اینکه یک هفته است که فعالیتهای ستاد انتخابات در استان آغاز شده است، افزود: در همین ابتدا این نشست خبری را با رسانه های استان برگزار کردیم و اعتقاد داریم شما خبرنگاران می توانید در برگزاری سالم و باشکوه انتخابات به ما کمک کنید.
وی با تشریح فعالیتهای انجام شده در ستاد انتخابات استان ادامه داد: انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای یزد در ۴۰۱ حوزه انتخابی شهری و روستایی برگزار می‌شود که ۲۰ حوزه شهری و ۳۸۱ حوزه روستایی است.
طالبی با بیان اینکه 6 کمیتۀ فنآوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی، استعلامات و حراست، حقوقی، مالی و پشتیبانی و کمیته امنیتی در ستاد انتخابات استان تشکیل شده است، گفت: در بخش نظارت هم هیئت‌های نظارت استان فعالیتهای خود را آغاز کرده اند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تصریح کرد: هیئتهای نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، هیئت عالی نظارت استان تشکیل شده و در حال تشکیل هیئت نظارت شهرستانها و بخشها هستیم.
طالبی افزود: در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری، نظارت طبق قانون انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و هیئت نظارت استان نیز از طرف شورای نگهبان معرفی می شوند.
رئیس ستاد انتخابات استان در ارتباط با زمان‌بندی انتخابات سال آینده بیان کرد: در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا کار اجرایی از 25 اسفند ماه امسال با صدور دستور آغاز فعالیتهای انتخابات شروع می‌شود و همزمان ما تشکیل هیئت‌های اجرایی را در سطح شهرستان‌ها و بخش‌ها در دستور کار داریم.
وی ادامه داد: از 30 اسفند ماه امسال ثبت نام از کاندیداها شروع و به مدت هفت روز تا ششم فروردین ماه 96 ادامه پیدا خواهد کرد و بعد از بررسی صلاحیت‌ها و اعلام نتایج نهایی، تبلیغات نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از 21 تا 27 اردیبهشت ماه انجام می‌شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خاطرنشان کرد: در روز 28 اردیبهشت ماه ممنوعیت تبلیغات انتخابات داریم و انتخابات هم در روز 29 اردیبهشت ماه انجام می‌شود.
طالبی در ارتباط با زمان‌بندی انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: از 22 فروردین ماه 96 با صدور دستور وزارت کشور کار در این حوزه آغاز می‌شود و از این تاریخ ثبت نام از داوطلبان انتخابات رئیس جمهوری به مدت 5 روز تا 26 فروردین ماه انجام می‌شود.
رئیس ستاد انتخابات استان با بیان اینکه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به مدت 20 روز و تا 28 اردیبهشت ماه انجام می‌شود، افزود: به مانند برنامه زمان بندی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا روز 28 اردیبهشت ماه ممنوعیت تبلیغات انتخابات داریم و انتخابات هم در روز 29 اردیبهشت ماه انجام می‌شود.
طالبی در ارتباط با شرایط داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: داشتن 25 سال تمام، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه، ابراز وفاداری به قانون اساسی و داشتن کارت پایان خدمت شرایط مشترکی است که همه داوطلبان باید داشته باشند.
وی بیان کرد: برای روستاهای تا 200 نفر خانوار جمعیت، شرط سواد خواندن و نوشتن، روستاهای بالای 200 نفر خانوار شرط دیپلم، شهرهای تا 20 هزار نفر جمعیت مدرک فوق دیپلم یا معادل آن و برای شهرهای بالای 20 هزار نفر مدرک لیسانس یا معادل لیسانس برای ثبت نام لازم است.


انتظار حضور گسترده و مؤثر بانوان در انتخابات


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا زمینه حضور بیشتر زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی را فراهم کرده است، افزود: بانوان با توجه به ترکیب جمعیتی که دارند به همان میزان در حضور و مشارکت در انتخابات نقش مهمی دارند.
طالبی با ابراز امیدواری از نقش‌آفرینی بیش از پیش زنان در انتخابات پیش رو گفت: در جمهوری اسلامی ایران انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از رویدادهایی است که توانسته نقش‌آفرینی بانوان را در مسائل سیاسی و اجتماعی ارتقاء دهد تا زنان با حضور خود و نامزد شدنشان در عرصه انتخابات نسبت به بسیاری از عرصه‌های دیگر سیاسی و اجتماعی نقش مؤثر خود را ایفا کنند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت شورای شهر حمیدیا در انتخابات آینده بیان کرد: بعد از برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 92، به موجب مصوبۀ هیئت وزیران شهر حمیدیا به شهر یزد ملحق شد اما چون انتخابات برگزار شده بود در راستای احترام به رای مردم این اقدام انجام نشد و به انتخابات پیش رو موکول شد و در سال آینده انتخاباتی به نام انتخابات شورای شهر حمیدیا نداریم و به صورت مشترک با شهر یزد برگزار می‌شود.


ابلاغیه 19ماده ای وزارت کشور غیرسیاسی است


رئیس ستاد انتخابات استان در پاسخ به سؤال یکی از اهالی رسانه استان در رابطه با شائبۀ انتخاباتی بودن ابلاغیۀ 19ماده ای وزارت کشور، گفت: جای تاسف دارد که عده ای ابلاغیه وزارت کشور را که برای بهبود حوزۀ اطلاع رسانی عملکردهای دولت تدبیر و امید اعلام شده و در دستگاههای دولتی در حال اجراست به بهانه های غیر واقعی زیرسئوال می برند، آن چیزی که در این ابلاغیه مطرح شده است چیز جدیدی نیست و دستورالعمل ارتقای روند پاسخ گویی و تعامل مستقیم  مسئولان با مردم است.
طالبی با بیان اینکه این ابلاغیه غیرسیاسی است، افزود: این در حالی است که مردم از همه دولت‌ها انتظار پاسخگوئی دارند و معمولا در تمامی دولت ها در سال آخر و ماه‌های پایانی فعالیت، این اطلاع رسانی انجام می گرفت، این ابلاغیه بر بهبود روند پاسخ گویی و اطلاع رسانی به جامعه تاکید دارد و جزو وظایف و مسئولیت‌های هر دستگاهی در حوزه اطلاع رسانی محسوب می‌شود، شایسته نیست مورد بی مهری‌های سیاسی قرار گیرد و برای زیر سوال بردن فعالیت‌های دولت یازدهم در حوزه اطلاع رسانی استفاده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تصریح کرد: اینکه گفته شده معاونان سیاسی و امنیتی استانداری‌ها مسئولیت اجرای این ابلاغیه را بر عهده دارند و استانداران ناظر بر آن هستند، در هیچ کجای این ابلاغیه نیامده است و این دستورالعمل به صورت عادی و نه محرمانه ابلاغ و برای ادارات دیگر نیز ارسال شده است و محرمانه نبودن آن شائبه سیاسی و انتخاباتی این ابلاغیه را رد می‌کند.
طالبی ادامه داد: مسئولیتی که معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداران در اجرای ابلاغیه 19 ماده‌ای وزارت کشور دارند مربوط به شورای اطلاع‌رسانی استانهاست که سالهاست ریاست این شورا به عهده معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار است و مسئولیتی نیست که این ابلاغیه داده باشد و در آن بر تشکیل جلسات شورای اطلاع رسانی استانها و استفاده از مکانیزم‌های گوناگون برای بهبود شرایط اطلاع رسانی و پاسخ گویی تاکید شده است.
وی با اشاره به لزوم نگاه کارشناسی و غیرسیاسی خبرنگاران رسانه ها به چنین ابلاغیه هایی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم نسبت به دولت های قبلی کمتر تبلیغاتی کار کرده و اینکه بخواهد با عرضه حجم فعالیتهای‌ تبلیغاتی و ارائه عملکرد خود برای دوره بعد رای کسب کند، قابل مقایسه با دولت‌های قبل نیست.
رئیس ستاد انتخابات استان درباره چگونگی نظارت بر کانال های خبری و سایتها و نیز برخی تبلیغات زودهنگام نیز گفت: یکی از خلا‌های انتخابات قبل، نبود نظارت کافی بر فضاهای مجازی بود اما با تجربه دوره قبل، کمیته‌های نظارت بر فضای مجازی تشکیل شده است و هیاتهای نظارت، اجرایی و حتی دادگستری بر این امر و تخلفات احتمالی رسیدگی می کنند.
طالبی حضور پُرشور نخبگان و متخصصان را برای عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستای استان خواستار شد و افزود: با توجه به نگاه فراجناحی هیاتهای نظارت و اجرایی استان در این دوره امیدواریم افراد نخبه و متخصص بیشتری در انتخابات شرکت کرده و به شوراها راه یابند.
رئیس ستاد انتخابات استان در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با کمک رسانه های استان مانند انتخابات هفتم اسفند ماه مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی که یزد جزو 5 استان برتر کشور به لحاظ میزان مشارکت مردم در انتخابات قرار گرفت، شاهد حضور پُرشور و باشکوه مردم استان در انتخابات 29 اردیبهشت 96 باشیم.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا