یزدفردا: معاون صنایع دستی این اداره کل درخصوص تاریخچه ساخت زیورآلات سنتی در ایران اظهار کرد: زیورآلات و جواهرات ایران جزو یکی از قدیمی‌ترین هنرهای تزئینی با قدمتی هفت هزار ساله هستند.

به گزارش واحد دریافت خبر یزدفردا :محمدرضا دهقان با بیان اینکه این هنر از کهن‌ترین هنرهای مهدهای تمدن بین ‌النهرین و مصر تا به امروز است، افزود: این هنر در هر دوره دچار تحولات مختلفی شده است.

وی بروز تحولات متخلف را موجب پیدایش سبک‌های جدید و متنوع در تولید این زیورآلات دانست و گفت: زیبایی و ظرافت به ‌کار رفته در این زیورآلات گویای ویژگی‌های تاریخی و هنری هر دوره است.

این مقام مسئول طراحی زیورآلات را کاملاً سنتی و اصیل ایرانی دانست و درخصوص زیورآلات سنتی یزد عنوان کرد: اکثر زیورآلات تولیدی یزد با عیار بیست عرضه می شود و بیشتر طراحی‌ های آن الهام گرفته از طرح‌هایی مانند هل و گل، چینابی، کلافه ای، فانوسی، خشخاشی، ملیسه، ملیله، ماکسی و ... هستند که مخصوص استان یزد می باشد.

محمدرضا دهقان گفت: باتوجه به اینکه استان یزد، یکی از استانهای گردشگر پذیر کشور به حساب می آید و پتانسیل های بالایی در جذب گردشگر دارد و می توان با ایجاد کارگاه های زنده تولید صنایع دستی در محورهای گردشگری، هنرهای سنتی استان را در معرض دید قرار داد. در این راستا وجود کارگاه های زیورآلات سنتی در مجاورت بازارهای تاریخی یزد مانند بازار خان، ضمن معرفی این هنر ـ صنعت به گردشگران ورودی استان، موجب رونق گردشگری و جذب گردشگر به شهر تاریخی یزد می شود.

معاون صنایع دستی اداره کل افزود: اگر طراحی را در تولید صنایع دستی و به خصوص زیورآلات مورد توجه قرار دهیم می‌بینیم که در تکنیکی خاص، کارهای بسیار متنوع و حاوی بیان شخصی بوجود می‌آید و اینجاست که امضای شخصی هنرمند معنی پیدا می‌کنند.

دهقان حمایت و تقویت این رشته هنری را منجر به ایجاد اشتغال، تقویت صنایع دستی و کسب درآمد بالا دانست و خاطرنشان ساخت: مسئولان با حمایت از صنایع دستی می توانند زمینه صادرات آن را فراهم نمایند.

این مقام مسئول خواستار تلاش مسئولان در جهت معرفی هنر زیورآلات سنتی استان یزد در بازارهای جهانی به خصوص کشورهای منطقه شد و یادآور شد: با توسعه صنعت ساخت زیورآلات سنتی و صادرات آن به کشورهای مختلف دنیا می توان از پیامدهای آن در زمینه بازاریابی و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال نیز بهره گرفت.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی یزد عنوان کرد: در داوری نشان مرغوبیت صنایع دستی که در مهرماه سال 94 در اصفهان برگزار گردید رشته زیورآلات سنتی یزد توانست نشان ملی مرغوبیت را کسب نماید و این برای اولین مرتبه است که در کشور، هنرمندان یزدی این رشته موفق به کسب این نشان گردیده اند.

گفتنی است: هم اکنون بیش از هزار هنرمند یزدی در این رشته، هنر خود را به مردم عرضه می کنند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا