دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مصوبه امروز مجمع درباره برنامه ششم توسعه توضیحاتی ارائه داد.

 محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصوبات جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: امروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام همانند روال هفتگی برگزار شد و سیاست کلی برنامه ششم توسعه در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: البته اختلاف نظری بین مسئولان دولت و مسئولان مجلس وجود داشت. مسئولان دولتی معتقدند که اعداد نباید در این برنامه گذاشته شود، اما مسئولان مجلس و کارشناسان کشور معتقدند که اگر برنامه ششم توسعه، اهداف و ارقام نداشته باشد، قابل نظارت و پیگیری نیست.

وی ادامه داد: ما در این زمینه به یک نقطه نظر متعادل رسیدیم و آن این بود که اعداد مهم و کلیدی مانند رشد اقتصادی را در این برنامه بگنجانیم. تا برنامه ششم توسعه هدف داشته باشد، اما اعداد دیگری که باید بین دولت و مجلس تعیین شود خود مجلس و دولت می‌توانند آن را در برنامه قید و پیش‌بینی کنند.

بررسی سیاست‌های کلی برنامه ششم در مجمع تشخیص/ جز انتقال تجربه‌ام به سپاه٬ چیز دیگری مطرح نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از بررسی سیاست‌های کلی برنامه ششم در دستور کار این شورا خبر داد.

محسن رضایی در پایان جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در جمع خبرنگاران گفت: مجمع تشخیص بحث‌های مهمی را دنبال می‌کند.
ما جلسات فوق‌العاده مجمع را به شکل هفتگی از اسفند ماه شروع کرده‌ایم و این جلسات فوق‌العاده٬ احتمالا تا پایان خردادماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ما بحث سیاست‌های کلی برنامه ششم را در دستور کار داریم، اظهار داشت: بخشی از سیاست‌های کلی انتخابات نیز باقی مانده، علاوه‌ بر این اختلاف‌نظرهایی بین مجلس و شورای نگهبان در مورد رسیدگی به دارایی مسئولان و پیشگیری از وقوع جرایم در نوبت رسیدگی است که به دلیل فوریت سیاست‌های کلی برنامه ششم قدری به عقب افتاده است.
برای همین تا پایان خرداد جلسات فوق‌العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در مورد سیاست‌های کلی برنامه ششم امروز اختلاف نظری بین کارشناسان بود. مسئولان دولت معتقدند که نباید در این سیاست‌های کلی اعداد گذاشته شود٬ اما مجلس و برخی کارشناسان می‌گویند اگر برنامه ارقام و اهداف نداشته باشد٬ قابل نظارت و پیگیری نیست.
وی افزود: ما در مجمع تشخیص به نقطه‌نظر متعادلی رسیدیم که اعداد کلیدی مثل رشد اقتصادی را حتما بیاوریم٬ تا برنامه هدف داشته باشد. اما اعدادی که باید بین دولت و مجلس تهیه شود را بگذاریم تا دولت و مجلس٬ خودشان در برنامه ششم قید کنند.
رضایی با اشاره به مباحث مهم داخل و خارج ایران گفت: کاری که عربستان نسبت به یمن انجام داد٬ نه تنها یک اقدام اسلامی و عربی نیست؛ بلکه یک اقدام صهیونیستی است. عربستان باید هر چه سریع‌تر و فورا از یمن بیرون برود و به تجاوزات خود پایان بدهد و در یمن دخالت نکند. 
وی با بیان اینکه عربستان نباید دیگر مشکل ناامنی ایجاد کند٬ گفت: دولت عربستان عامل اصلی جنگ صدام و حزب بعث علیه ایران بود. بعد از آمریکا و اسرائیل به تحریک عربستان صدام به ۵ استان ایران حمله کرد و ۱۰۰ میلیارد دلار خسارات برای ما به جای گذاشت. این خسارت‌ها بر عهده حکام سعودی است از آن به بعد نیز دولت عربستان همچنان در منطقه ناامنی به وجود می‌آورد٬ اما حکام قبلی دست خود را رو نمی‌کردند حکام جدید به شکل علنی و غیرانسانی و بدون رعایت استانداردهای بین‌المللی در سوریه عراق و بحرین دخالت کردند و امروز نیز به شکل آشکار و علنی با نیروی هوایی خود به یمن حمله کردند و جنایاتی را شبیه حمله اسرائیل به غزه به وجود آوردند. 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ارتش عربستان در این حملات از سلاح‌های ممنوعه استفاده کرده٬ گفت: استفاده از بمب‌های ناتال و آتش‌زا توسط دولت عربستان و استفاده از بمب‌های خوشه‌ای این موضوع را تایید می‌کند چرا که استفاده از این بمب‌ها پس از جنگ ویتنام ممنوعه اعلام شد. حتی آمریکایی‌ها و حتی اسرائیل نیز در غزه به کار نگرفتند٬ اما عربستان در یمن این کار را کرد. 
وی افزود: اگر برخی مجروحان یمن را مشاهده کنید می‌بینیم که عده‌ای از آن‌ها حالت سوختگی دارند؛ تمام این‌ها ناشی از سلاح‌های ممنوعه‌ای است که عربستان علیه یمن به کار گرفته است. 
رضایی گفت: از طرف دیگر دولت عربستان شکاف عمیقی بین کشورهای اسلامی و مذاهب اسلامی به وجود می‌آورد و علنا با مردم‌سالاری در منطقه و دموکراسی و آزادی‌خواهی ملت‌ها مقابله می‌کند و اجازه نمی‌دهد دولت یمن و مردم آن کشور برای خود تصمیم بگیرد. 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: گروه‌های یمنی دور هم جمع شدند تا بحران این کشور را حل کنند٬ اما عربستان دخالت کرد و سیستم اداره مردمی یمن را بر هم زد. دولت عربستان با دخالت در کشور بحرین مانع این شده که هر نفر یک رای داشته باشد. در مناطق مختلف نیز دولت عربستان هم همین کار را می‌کند. بنابراین جرم سوم حکام سعودی این است که در برابر مردم منطقه ایستاده است. 
رضایی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که عربستان هر چه سریع‌تر با قطع حملات خود٬ کشور یمن را ترک کند تا مردم این کشور و گروه‌های آن دور هم بنشینند و دولتشان را تشکیل داده و سرنوشتشان را رقم بزنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مذاکرات هسته‌ای اخیر یادآور شد: در این موضوع٬ رهبری چارچوب‌ها را دقیقا مشخص کرده و موافقان و مخالفان می‌توانند در شرایط دوستانه و برادرانه‌ روی منافع ملی با یکدیگر صحبت کنند٬ ولی مساله پایان نیافته است. باید دید چه کسی هیزم دودی را که روشن شده٬ فراهم می‌کند. آیا فقط ایران باید این کار را انجام دهد٬ یا دیگران نیز باید هیزم این آش را تهیه کنند. دوم اینکه باید دید از آشی که می‌خواهد پخته شود٬ چه چیزی گیر ایران می‌آید. اینکه این مذاکرات سرآغاز یک مسئله است٬ کاملاً درست است. دنیا غنی‌سازی ایران را پذیرفته و این خوب است. اما اینکه نهایتاً از مذاکراتی چه چیزی حاصل می شود٬ باید همه تلاش و همکاری کنند.
وی افزود: دیگر از این به بعد مسائل نمی‌تواند محرمانه باشد. مسائل همه باید خیلی علنی و واضح با مردم مطرح شود. نظر مخالفان هم باید گرفته شود٬ امروز مخالفان می‌توانند در پیشبرد مذاکرات موثر باشند. اگر مخالفان یا موافقان مذاکرات حرف نزنند٬ چهره واقعی کشور درست نمی‌شود و طرف مقابل ما علامت غلطی می‌گیرد و واقعیت جامعه ایران و افکار و عقاید ما به خوبی منعکس نمی‌شود. بنابراین بهتر است همه گروه‌ها دور هم بنشینند و با یکدیگر تعامل کنند تا مسائل را پیش ببرند.
رضایی در مورد بحث‌های به وجود آمده پیرامون پیوستنش به سپاه پاسداران گفت: من خود را سرباز انقلاب و رهبری می‌دانم و هر تصمیمی که رهبری بگیرند٬ عمل خواهم کرد. در شرایط ۲۰ساله گذشته٬ ایران اولویت اول کشور اقتصاد بود. برای همین بنده و دوستانم تلاش کردیم تا جایی که می‌توانیم به تدوین سیاست‌های کلان اقتصادی کشور کمک کنیم. خوشبختانه هم‌اکنون مجموعه‌ای با نظر رهبری تهیه شده است. برخی معتقدند تا ۵۰ سال آینده ما دارای سیاست‌های کلان اقتصادی خواهیم بود و باید به دنبال اجرای آن‌ها برویم. 
وی افزود: برای ۱۰ سال آینده کشور٬ دو اولویت قائلم؛ اول اقتدار و امنیت ملی و دیگری اقتصاد؛ چرا که معتقدم در ۱۰ سال آینده همچنان اقتصاد مهم خواهد بود. اما امنیت و اقتدار را نیز نباید فراموش کرد.
در همین یک هفته اخیر در سیستان و بلوچستان ۸ نفر شهید داشتیم؛ علاوه بر این اهانت و تحقیر دولت عربستان به زوار ما را نیز شاهد بودیم که غیرت هر ایرانی را به جوش می‌آورد. 
رضایی گفت: امروز دیگر امنیت ملی ایران در منطقه تعریف می‌شود. اگر جغرافیای منطقه و ژئوپولیک آن به هم بخورد٬ این حوادث وارد ایران هم می‌شود. شخصاً معتقدیم که اقتصاد و اقتدار باید پابه‌پای هم در سال‌های آینده دنبال شوند. افرادی مثل من که زندگی خود را برای اعتلای ایران اسلامی و سربازی ملت و انقلاب گذاشته٬ آمادگی ایران را داریم که در خط مقدم هم حضور پیدا کنیم. این بستگی به نظر مقام معظم رهبری دارد٬ فعلاً مقرر شده تجاربم را به نسل‌های آینده سپاه منتقل کنم و چیزی بیشتر از این هم فعلاً مطرح نیست. تلاش می‌کنم که به نسل‌های آینده مشورت بدهم. 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص اهانت دولت عربستان به زوار ایرانی و احتمال متوقف شدن حج عمره گفت: در این رابطه نظر خاصی ندارم٬ چراکه این موضوعی است که جنبه دینی دارد و مراجع باید نظر بدهند. درباره مسائل دیگر هم٬ مسئولان کشور باید تصمیم بگیرند٬ بنابراین بنده در این رابطه نظری ندارم. 
وی در پاسخ به این سوال که آیا پس از امضای توافق نهایی امکان رفع همه تحریم‌ها وجود دارد، گفت: بحث تحریم‌های اقتصادی‌‌ همان آسی است که باید ببینیم قرار است چقدر از آن به ایران داده می‌شود. آنها باید تحریم‌های اقتصادی را آناً برندارند. اگر این مسئله در یک برنامه ۳ساله یا پنج ساله بیفتد٬ شیرینی توافق تقریباً از ما گرفته می‌شود. 
رضایی تاکید کرد: تحریم‌های اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل کاملاً قابل برداشته شدن است؛ تنها یک مصوبه می‌خواهد. تحریم‌های رئیس جمهور آمریکا نیز قابل برداشته شدن است. تصمیم‌های کنگره هم همین‌طور است٬ وقتی در سطح جهانی چارچوبی برای مسئله هسته‌ای پذیرفته می‌شود و شورای امنیت هم مصوبه بدهد٬ کنگره آمریکا نمی‌تواند مقابل همه دنیا بایستد. 
وی گفت: صداقت آن‌ها در همین است که آن‌ها هم با یک مصوبه کل تحریم‌ها را لغو کنند. به نظر من کمتر از دو یا سه هفته کل تحریم‌ها قابل برداشتن است.
مشروح/ محسن رضایی در نشست خبری:

فعلاً تجاربم را به نسل‌های آینده سپاه منتقل می‌کنم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خود را سرباز انقلاب و رهبری می‌دانم و رهبری هر تصمیمی بگیرند به آن عمل می‌کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در دفتر این مجمع برگزار شد، با بیان اینکه هم اکنون بحث‌های مهمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح است، اظهار داشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به همین دلیل جلسات خود را از اسفندماه سال گذشته به‌صورت هفتگی و فوق‌العاده آغاز کرده و احتمالاً تا پایان خرداد نیز این جلسات به‌صورت فوق‌العاده ادامه پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح‌هایی همچون سیاست کلی برنامه ششم توسعه و بخشی از سیاست‌های کلی انتخابات باقی مانده و طرح‌های اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان همچون طرح رسیدگی به دارایی مسئولان در نوبت رسیدگی قرار دارد که به‌دلیل بررسی سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه رسیدگی به این طرح به تعویق افتاده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: طرح اختلافی پیشگیری از وقوع جرم که بین مجلس و شورای نگهبان وجود دارد، باقی مانده و لذا ما تا پایان خردادماه جلسات فوق‌العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام را برگزار خواهیم کرد.
رضایی درباره جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام همانند روال هفتگی برگزار شد و سیاست کلی برنامه ششم توسعه در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت. البته اختلاف نظری بین مسئولان دولت و مسئولان مجلس وجود داشت. مسئولان دولتی معتقدند که اعداد نباید در این برنامه گذاشته شود، اما مسئولان مجلس و کارشناسان کشور معتقدند که اگر برنامه ششم توسعه، اهداف و ارقام نداشته باشد، قابل نظارت و پیگیری نیست.
وی ادامه داد: ما در این زمینه به یک نقطه نظر متعادل رسیدیم و آن این بود که اعداد مهم و کلیدی مانند رشد اقتصادی را در این برنامه بگنجانیم، تا برنامه ششم توسعه هدف داشته باشد، اما اعداد دیگری که باید بین دولت و مجلس تعیین شود خود مجلس و دولت می‌توانند آن را در برنامه قید و پیش‌بینی کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مباحث مهم داخلی و خارجی ایران، گفت: اقدامی که عربستان نسبت به یمن انجام داده، نه تنها اقدامی اسلامی نبوده، بلکه حتی یک اقدام عربی نیز نیست و اقدامی صهیونیستی است.
رضایی تأکید کرد: اسرائیل و عربستان باید هرچه سریع‌تر از یمن بیرون بروند و در یمن دخالت نکنند و به تجاوزاتشان پایان دهند.
وی با اشاره به سابقه عربستان در جنگ عراق علیه ایران، اظهار داشت: متأسفانه دولت عربستان سعودی عامل اصلی جنگ صدام و حزب بعث علیه ایران بود و در حقیقت عامل اصلی که بعد از اسرائیل و آمریکا صدام را تحریک کرد به 5 استان ایران حمله کند، دولت عربستان بود.
لذا 100 میلیارد دلاری که به ما هزینه وارد شد بخش اعظم آن به‌عهده حکام سعودی است و آنها خساراتی را به ما وارد کردند و از آن زمان تاکنون نیز دولت عربستان در منطقه ناامنی به وجود می‌آورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بالاخره حکام عربستان در این زمینه‌ها دست‌شان را رو نمی‌کردند و به‌صورت پنهانی این اقدامات را انجام می‌دادند، اما عربستان به‌صورت علنی و غیرانسانی و بدون رعایت استانداردهای بین‌المللی در کشورهایی همچون سوریه، عراق و بحرین دخالت کرده‌اند و امروز نیز آشکارا و علنی با کمک نیروی هوایی خود به یمن حمله کرده و جنایاتی را ــ شبیه اسرائیل در غزه ــ در یمن به وجود آوردند.
رضایی گفت: متأسفانه ارتش عربستان از سلاح‌های ممنوعه همچون بمب‌های ناپال، آتش‌زا و خوشه‌ای در یمن استفاده کرده است؛ این بمب‌ها بعد از جنگ ویتنام ممنوع اعلام شدند و حتی آمریکایی‌ها این بمب‌ها را در بسیاری از مناطق به کار نگرفتند، حتی اسرائیل بمب آتش‌زا و بمب ناپال را در غزه به کار نگرفت، اما عربستان در یمن از آنها استفاده کرده است.
وی با بیان اینکه دیده شده که برخی از مجروحان یمنی حالت سوختگی دارند و خودشان سالم هستند، اما سر و صورت‌شان سوختگی دارد، گفت: عربستان در یمن از سلاح‌های ممنوعه استفاده کرده است.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر دولت عربستان در حال به وجود آوردن شکاف عمیق بین کشورها و مذاهب اسلامی است و عربستان به‌صورت علنی با مردم‌سالاری در منطقه و دموکراسی و آزادی‌خواهی مقابله می‌کند و اجازه نمی‌دهد که دولت و مردم یمن برای خود تصمیم بگیرند. هم‌اکنون گروه‌های یمنی دور هم جمع شده و ترکیبی را برای اداره یمن تعیین کرده‌اند، اما عربستان دخالت کرد و فرد متمردی را که استعفا داده بود، وارد یمن کرد و سیستم مردمی یمن را به هم زد.
رضایی ادامه داد: عربستان در بحرین دخالت کرده و مانع هر نفر یک رأی در بحرین شد، بنابراین جرم سوم حکام سعودی این است که در مقابل مردم‌سالاری، انتخابات و مردم منطقه ایستاده است. پیشنهاد این است که عربستان هرچه سریع‌تر حملات خود را به یمن قطع کند و از این کشور خارج شود تا احزاب و گروه‌های یمنی دور هم بنشینند و دولت خود را تشکیل داده و سرنوشت خودشان را رقم بزنند.
وی درباره مذاکرات هسته‌ای کشورمان، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در مسئله هسته‌ای چارچوب‌ها را دقیقاً مشخص کردند، لذا موافقان و مخالفان می‌توانند در شرایط دوستانه و برادرانه برموضوع منافع ملی بحث کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: البته مسئله هسته‌ای پایان پیدا نکرده و ما باید مشاهده کنیم که دیگی که هم‌اکنون روی آتش گذاشته شده و می‌خواهند آشی از آن بپزند، اولاً هیزم این دیگ را چه‌کسی می‌خواهد بدهد و آیا فقط ایران می‌خواهد هیزم این دیگ را بدهد یا دیگران نیز باید هیزم بدهند و آشی که می‌خواهد پخته شود چه‌چیزی از آن به ایران می‌رسد، بنابراین در اینکه حرکتی آغاز شده و این سرآغاز مسئله‌ای است، درست است و اینکه دنیا غنی‌سازی ایران را پذیرفته حرف خوبی است، اما اینکه نهایتاً از این مذاکرات چه‌چیزی قرار است بیرون بیاید باید همه همکاری و تلاش کنند.
رضایی تصریح کرد: در زمینه هسته‌ای مسائل دیگر نمی‌تواند محرمانه باشد و باید به‌صورت واضح و علنی با مردم مطرح شود و نظر مخالفان نیز اخذ شود، چرا که امروز نظر مخالفان در پیشبرد مذاکرات هسته‌ای بسیار مؤثر است، چرا که چهره واقعی از ایران نشان داده می‌شود و اگر مخالفان حرف نزنند و تنها موافقان حرف بزنند یا بالعکس چهره واقعی از کشور درست نمی‌شود و طرف مقابل ما از واقعیت جامعه ایران و افکار و ایده‌های ایران علامت غلط می‌گیرد و عقاید جامعه ایران به‌خوبی منعکس نمی‌شود، بنابراین بهترین راه این است که گروه‌های موافق و مخالف دور هم بنشینند و با هم تعامل کنند و مسائل را پیش ببرند.
وی در پاسخ به این پرسش "آیا پیوستن شما به سپاه پاسداران صحت دارد؟" گفت: من خودم را سرباز انقلاب و رهبری می‌دانم و رهبر انقلاب هر تصمیمی بگیرند به آن عمل می‌کنم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اولویت اول 20 سال گذشته اقتصاد بود و من و دوستانم تلاش کردیم که تا می‌توانیم به تدوین سیاست‌های کلان اقتصادی کشور کمک کنیم.
لذا هم‌اکنون مجموعه‌ای در مجمع تشخیص مصلحت نظام با نظر مقام معظم رهبری فراهم شده که برخی می‌گویند ما تا 50 سال آینده سیاست‌ کلان اقتصادی داریم و باید به‌دنبال اجرا کردن آن برویم.
رضایی ادامه داد: اقتدار و امنیت ملی و اقتصاد دو اولویت مهم 10 سال آینده کشور ایران خواهد بود، اما امنیت و اقتدار ما دارای اهمیت است، به‌طور مثال، مشاهده کنید که ما در هفته گذشته در سیستان و بلوچستان 8 شهید دادیم و اهانت به زوار ایرانی توسط عربستان غیرت هر ایرانی را به جوش آورد، بنابراین امروز امنیت ملی ایران در منطقه تعریف می‌شود و اگر ژئوپولیتیک منطقه و جغرافیای منطقه به هم بخورد این حوادث وارد ایران نیز می‌شود. لذا من معتقدم اقتدار و اقتصاد باید پابه‌پای هم در سال‌های آینده ادامه داشته باشد.
وی تأکید کرد: افرادی مانند من که زندگی خود را برای اعتلای ایران اسلامی و سربازی ملت و اقتدار ایران گذاشته، همیشه آمادگی دارند که در هر خط مقدمی حضور پیدا کنند و لذا این بستگی به نظر مقام معظم رهبری دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: فعلاً مقرر شده که من تجارب خود را به نسل‌های آینده سپاه منتقل کنم و هیچ چیز دیگری بیشتر از این مطرح نیست و تلاش خواهم کرد که مشورت داده و تجاربم را به نسل‌های آینده منتقل کنم.
رضایی در پاسخ به این پرسش "برخی معتقدند در پی اهانت به زوار ایرانی دولت باید حج را متوقف کند، نظرشما چیست؟" اظهار داشت: من نظر خاصی در این خصوص ندارم و به‌دلیل اینکه این موضوع جنبه دینی دارد، مسئولان کشور باید در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان لغو همه تحریم‌ها از روز امضای توافق جامع فراهم است، تأکید کرد: مسئله تحریم‌های اقتصادی مانند آشی است که ما باید ببینیم چگونه می‌خواهند به ما بدهند و اگر قرار باشد تحریم‌های اقتصادی را فوراً برندارند و این در برنامه سه‌ساله تا 5ساله صورت گیرد، شیرینی توافق از ما گرفته می‌شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما چند نوع تحریم داریم؛ تحریم اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل کاملاً قابل برداشته شدن است و با یک مصوبه مسئله حل می‌شود. تحریم‌های رئیس‌جمهور آمریکا نیز قابل برداشتن است و او باید تصمیم بگیرد و تصمیمات کنگره نیز همین‌گونه است، چرا که وقتی در سطح جهانی چارچوبی را برای مسئله هسته‌ای می‌پذیریم و شورای امنیت برای آن مصوبه می‌دهد، کنگره آمریکا که نمی‌تواند در مقابل همه دنیا بایستد.
رضایی در پایان خاطرنشان کرد: صداقت آنها نیز این است که آنها هم با یک مصوبه تحریم‌ها را لغو کنند، بنابراین کمتر از دو تا سه هفته کل تحریم‌ها قابل حذف است
کنعانی‌مقدم :

روزنامه آرمان محتوای حرف‌هایم درباره "بازگشت محسن رضایی به سپاه" را تغییر داد

 عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی گفت: محتوای مصاحبه روزنامه آرمان امروز را تکذیب می‌کنم، زیرا حرف‌های من این‌گونه نبود و این روزنامه تحلیل و تفسیر خودش را آورده است.

 
حسین کنعانی‌مقدم مسئول کمیته سیاسی جبهه ایستادگی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با گفت‌وگوی امروز خود با روزنامه آرمان، گفت: محتوای مصاحبه روزنامه آرمان امروز را تکذیب می‌کنم، زیرا حرف‌های من این‌گونه نبود و این روزنامه تحلیل و تفسیر خودش را آورده است.
وی افزود: در مصاحبه با روزنامه آرمان امروز ابتدا از من پرسیده شد که محسن رضایی به سپاه بازگشته است؟ که من در جواب گفتم آقای رضایی قبلاً در سپاه بودند و الان نیز هستند؛ وی به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه امام حسین(ع) تدریس می‌کنند و تجارب خود را به کادر جدید سپاه پاسداران انتقال می‌دهند.کنعانی‌مقدم اضافه کرد: همچنین از من پرسیده شد که با این شرایط آیا آقای رضایی می‌تواند فعالیت سیاسی داشته باشند؟ که من فقط جواب دادم که امام‌خمینی (ره) فرمودند نظامی‌ها نباید در گروه‌ها یا احزاب سیاسی باشند. در مراسم نکوداشت شهدای لواسانات

محسن رضایی: مردم سالاری و دین در جایی به هم می‌رسند که آن نقطه ولایت است

دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: مردم سالاری و دین در جایی به هم می‌رسند که آن نقطه ولایت است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم،  محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم نکوداشت شهدای لواسانات که به مناسبت هفته بسیج در حوزه علمیه امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد، با تبریک فرارسیدن سالروز صدور فرمان تاریخی حضرت امام مبنی بر تشکیل بسیج 20 میلیونی تصریح کرد: در 4 سال گذشته 2 حادثه بزرگ در ایران رخ داد که موجب شگفتی جهانیان شده است. یکی پیروزی ملت ایران با شعار پیروزی خون بر شمشیر و با دست خالی در مقابل یکی از قدرتمندترین رژیم‌های منطقه و دوم پیروزی ملت ایران در 8 سال دفاع مقدس در حالی که در محاصره کامل اقتصادی به سر می‌برد و دستش خالی بود و آن هم مقابل قدرتی مثل صدام و ارتش بعث و آمریکا و شوروی از او حمایت می‌کرد.

وی با طرح این سوال که این موفقیت‌ها چگونه به دست آمد و علت این پیروزی‌ها چه بود به شرایط پیش از انقلاب و زمان جنگ اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از علت‌های این شگفتی‌ها این است که این نیروی عظیم از دل فطرت جوانان برخواسته و فطرت آنها بیدار شده است.

رضایی ادامه داد: مردم و دین دو روی یک سکه هستند و وقتی معنویت الهی با مردم گره بخورد، انرژی معنوی بزرگی ایجاد می‌شود. نباید میان دین و مردم فاصله ایجاد شود و هنر امام این بود که میان مردم و اسلام پیوند ایجاد کرد. البته این کار سختی است و نیازمند اخلاص، صداقت و فداکاری است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در دوران جنگ هم همین‌طور بود خاطرنشان کرد: بعد از اینکه جنگ تمام شد نهضت آزادی گفت که ایران در جنگ شکست خورده است. آنها یک تئوری تحت عنوان 6+2 ارائه کردند و این تئوری را به طور گسترده در دانشگاه‌ها مطرح کردند. آنها می‌گفتند که در 2 سال ابتدایی جنگ عملکرد خوبی داشتیم اما در 6 سال هر چه کاشته شد از بین رفت و کشور خراب شد.

وی افزود: من در سخنرانی‌های خودم گفتم که این تئوری اشتباه است و ما معتقد به تئوری 7+1 هستیم. من گفتم که در سال اول جنگ که کشور در اختیار لیبرال‌ها بود ما چیز زیادی به دست نیاوردیم اما در 7 سال بعد که نیروهای انقلابی و متدین ارتش و سپاه جنگ را مدیریت می‌کردند اتفاقات بزرگی افتاد و همه شهرها آزاد شد.

رضایی یادآور شد: مردمی کردن و اسلامی کردن امور زندگی، اقتصاد، سیاست، صنعت و کشاورزی در دوره جنگ افتاد. مهمترین پیام امروز انقلاب در دنیا همین است و کارهایی که داعش و القاعده انجام می‌دهند در برابر این جریان است و حتی جریان بیداری اسلامی به هر میزان که از این تفکر فاصله گرفت شکست‌های بیشتری خورد. انقلاب ما پرچمی به نام مردمسالاری دینی و مردم و اسلام دارد که در نقطه‌ای تحت عنوان ولایت به هم می‌رسنددبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دموکراسی بدون ولایت امکانپذیر نیست، گفت: ولایت، اسلام و مردم را به یکدیگر پیوند می‌دهد و این اصلی‌ترین قاعده در کشور است. این قاعده در جنگ، سیاست، اقتصاد، صنعت و کشاورزی نیز وجود دارد. این فلسفه سیاسی انقلاب و اندیشه سیاسی حضرت امام است که یکپارچگی میان دین و مردم را بیان می‌کند.

وی با بیان اینکه رمز موفقیت ما این است که اجازه ندهیم میان اینها فاصله بیفتد، خاطرنشان کرد: ما باید کاری کنیم که مردم از دین فاصله نگیرند؛ هم خودمان کاری کنیم که این اتفاق نیفتد و هم جلوی دشمنانی را که این کار را می‌کنند بگیریم. ماهواره‌ها و سایت‌های معاند به دنبال جداکردن مردم از دین و نظام هستند. از سوی دیگر عده‌ای به دنبال جدا کردن دین از مردم هستند و طوری از دین صحبت می‌کنند که دین از مردم فاصله می‌گیرد.

رضایی با تاکید بر اینکه این رفتارها برخلاف اندیشه سیاسی حضرت امام است، اظهار داشت: حلقه وصل این دو، ولایت است و هرکسی که فکر می‌کند بدون ولایت، دموکراسی در ایران ایجاد می‌شود در اشتباه است.  ولایت این دو بعد اساسی حیات سیاسی ما را به هم گره می‌زند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بسیج از چنین اندیشه‌ای بیرون آمده است، متذکر شد: در ابتدای انقلاب 3 نوع تفکر درباره بسیج شکل گرفت. عده‌ای می‌گفتند که باید بسیج دولتی شود، آقای بنی‌صدر فردی به نام آقای مجد را مامور این کار کرده بود که بسیج را به دولت وصل کند. آنها می‌گفتند که بسیج باید در اختیار دولت باشد. بنی‌صدر تشکیلاتی ایجاد کرده بود و چند پادگان را هم گرفته بود و جوانان به آنجا می‌رفتند. ما با سختی فراوان توانستیم این کار را جمع کنیم.

وی با اشاره به تفکر دوم پیرامون بسیج تصریح کرد: تفکر دیگری در مجلس شکل گرفته بود و می‌گفت که بسیج باید فراتر از سپاه و ارتش باشد تا بتواند به عنوان یک ذخیره به آنها نیرو بدهد. تفکر سوم ما بودیم که می‌گفتیم بسیج نیازمند یک مادر است و باید زیرنظر نیروهای انقلابی تربیت شود. ما با سختی‌های فراوان توانستیم کاری کنیم که بسیج زیر نظر سپاه باشد و نیروهای امتحان پس داده انقلاب به جوانان وصل شدند.

رضایی با بیان اینکه محیط بسیج کاملا انقلابی، دینی، مذهبی و بسیار برادرانه بود ادامه داد: بسیج ادبیات انقلابی را تولید کرد؛ یعنی بخش عمده‌ای از ادبیات‌سازی انقلابی برعهده بسیج بوده است و فضای انقلابی را ادامه داد. صداقت، اخلاص و پاکی از ویژگی‌های بسیج بود که امروز کمتر به ادبیاتی که در دل بسیج شکل گرفت پرداخته می‌شود. بسیج سرمایه بزرگی شد و بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در بسیج انتظارات بسیار پایین و دستاوردها فراوان بود و همچنین با هزینه‌های اندک پیروزی‌های گسترده‌ای به دست آمد.

وی اظهار داشت: این حمایت الهی بود که در صحنه‌های سخت جنگ اختلافی میان نیروهای بسیجی وجود نداشت و صمیمیت در اوج خود بود. این بستر معنوی و اخلاص و صداقت راه را باز می‌کرد که بر سر راه خلاقیت‌ها، استعدادها، توانایی‌ها و... مانعی وجود نداشته باشد و هرکسی در جای خودش قرار گیرد.

رضایی با تاکید بر اینکه عدالت بدون معنویت امکانپذیر نیست یادآور شد: بزرگترین سد عدالت اول در جامعه و بعد در سیاست است. اگر این بستر معنوی و اجتماعی فراهم شود که هر کسی در جای خود قرار گیرد، در کشور ما معجزه می‌شود اما روابط و مناسبات افراد اجازه چنین اتفاقی را نمی‌دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بسیج این حسن را داشت اضافه کرد: بسیج از دل اندیشه سیاسی حضرت امام برخواسته است؛ یعنی مردم و اسلام در اتوبان ولایت به یکدیگر پیوند خوردند. اگر این اتفاق ادامه یابد هیچ مانعی نمی‌تواند مانع پیشروی این تفکر شود.  یکی از کارهایی که دشمنان ما با ظرافت انجام می‌دهند این است که به دلیل شکست در برابر دین و اندیشه می‌خواهند با جریانات انحرافی موانعی بر سر راه این ایده جدید به وجود آورند.

وی ادامه داد: آنها دیدند که از طریق جنگ و کودتا به نتیجه نرسیدند و امروز تلاش می‌کنند از طریق فکری، اعتقادی و فرهنگی مانع این اندیشه شوند.
رضایی با تاکید بر اینکه حرکت تکفیری‌ها پاتک جدیدی علیه اندیشه انقلابی امام است، اظهار داشت: در اینجا تکلیف ما روشن است و مسئولیت بسیار سنگینی داریم؛ چرا که مسئولیت ما نه تنها در داخل بلکه در جهان اسلام این است که این پرچم را برافراشته نگه داریم.
امروز مسئولیت جوانان ما خصوصا طلاب و روحانیون بسیار سنگین است که در این مواجهه فکری و اندیشه‌ای به صحنه بیایند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما باید از فرمول مردمی کردن مبارزه با تکفیری‌ها استفاده کنیم، تصریح کرد: ما باید از فضای مجازی بهره ببریم و با فعالیت‌های مجازی تکفیری‌ها مقابله کنیم.
فضای مجازی میدان مبارزه‌ای برای بسیجیان امروز است و همه بسیجیان می‌توانند در اینترنت سنگر و جبهه بسازند و به طور منطقی و با استدلال به دشمنان حمله کنند.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا